Whiteboardmarkers

Vi har i vores lille lukkede netværk netop besøgt Sydenergi (SE), og det var et fantastisk og lærerigt besøg. Vi blev mødt af 2 inspirerende medarbejdere Vinnie E. Larsen og Lisbeth Helt Bergholt. Vinnie er Lean Agent og Lisbeth er chef for SE's Lean afdeling. Sydenergi har nogle værdier, som blandt andet går ud på, at vise åbenhed. Det betyder, at alle er velkommen til at besøge virksomheden og SE viser gerne rundt og fortæller åbent om deres Lean rejse, deres mål og tavlemøder.

Vi var især interesseret i tavlerne og tavlemøderne. Vi blev vist rundt og så blandt andet, hvordan ledelsen havde indrettet et rum, hvor hver afdeling havde sin tavle, og hvor der så ugentligt blev holdt tavlemøde med målopfølgning og korrigerende handlinger. Du kan se youtube videoen her, som viser mere om tavlemøderne:

https://youtu.be/xOochnSppWs

 

 

SE har defineret 7 leveregler. Det var interessant at høre om disse leveregler, og det var befriende at se, at det ikke bare var den sædvanlige smøre, som man ser alle andre steder. Altså sådan noget med. " Vi er loyale" og "Vi udviser engagement". Nej her var der virkelig tænkt over levereglerne, og de blev forklaret på en god måde. Den første leveregel er: Man skal tør fejle og indrømme egne fejl! Det er da stærk at hvade dette som leveregel. Noget vi alle siger, når vi taler Lean, men her er det virkelig ført ud i livet. Du kan læse alle levereglerne her: Leveregler

Eget Lean Akademi

SE har også oprettet deres eget Lean Akademi, hvor medarbejderne kan komme på Lean kursus og Lean uddannelse Der er ingen tvivl om, at SE vil Lean og kan meget om Lean. Alligevel fortalte medarbejderne om Lean med stor ydmyghed og var meget åbne over for input og forbedringsforslag.

Jeg vil blot sige: SE er et besøg værd!