Certificeret Lean Six Sigma Yellow Belt – 5 dage

Hovedemnerne i denne Lean Six Sigma Yellow Belt uddannelse er, hvordan vi undgår at springe direkte i løsninger  og i stedet evner at forstå årsagen til forhindringerne.

For at lave rigtig god Lean skal vi udbygge det med Six Sigma. Den databaserede tilgang til at forstå processens performance er altafgørende. Kunden oplever variationen i processen, og ikke den gennemsnitlige performance, vi leverer. Dette misforstås ofte i virksomheder, hvis målinger ofte ikke repræsenterer kundens egentlige oplevelse af processen. Derfor bygger vi ovenpå forståelsen af spild-reduktion fra Lean universet og introducerer en databaseret tilgang, som sikrer indfrielse af kundens forventninger gennem stabile processer.

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Bliv den kompetente Lean Six Sigma projektdeltager til støtte i optimeringsprojekter

På Lean Six Sigma Yellow Belt uddannelsen lærer du, hvordan et projekt opsættes samt underbygges med data, og hvilke værktøjer og teknikker, der er indeholdt i en god målefase og ikke mindst hvordan vi sikrer, at vores forbedringer bliver vedvarende og ikke stopper, når fokus flyttes fra processen. Dette modul indeholder de 2 første faser af et klassiske DMAIC projekt samt en introduktion til Kontrolfasen.

Målgruppe er denne uddannelse noget for dig?

Den typiske kursist, som deltager på dette modul, brænder for (eller ønsker at lære) den strukturerede optimeringstilgang, samt kunne støtte og hjælpe projektlederne som kompetente projektdeltagere i større projekter.

Forudsætninger:

Du skal have bestået uddannelsen Lean Yellow Belt fra Lean Akademiet, for at kunne bygge ovenpå med Six Sigma. Når du tilmelder dig denne uddannelse i Lean Six Sigma Yellow Belt, er Lean Yellow Belt inkluderet og det vil sige, at der ikke er nogen forudsætninger for at tilmelde sig dette forløb; vi starter helt for bunden og guider dig igennem uddannelserne.

På denne uddannelse vil du lære om:

 • Databaseret tilgang – hvordan underbygges påstande med data.
 • Målesystemsanalyser – hvordan testes og sikres at datakvaliteten er til stede, så vi kan stole på vores målesystem.
 • Kapabilitet – hvordan dokumenterer du processens evne til stabilt at levere til kundens forventninger.

Udbytte:

Efter gennemførelsen af denne uddannelse vil kursisten selv kunne drive mindre lokale optimeringsinitiativer  og derved lægge et værdifuld lag af dataforståelse på sin Lean uddannelse. Ydermere vil kursisten kunne støtte og hjælpe projektlederne som kompetente projektdeltagere i større projekter.


Uddannelsens indhold:

De første to dage af denne uddannelse er din Certificerede Lean Yellow Belt uddannelse. Nu lægger vi tre dage oven på med Six Sigma.

Dag 3:
Six Sigma baggrund
Six Sigma grundstruktur
Six Sigma projektarbejde
Six Sigma værktøjer

Dag 4:
Six Sigma matematik
Målesystemsanalyser

Dag 5:
Kapabilitet og stabilitet
Kontrol og vedvarende forandringer


Undervisere:
Kion Schmeltzer

Undervisningsform: Klasserumsundervisning med praktiske øvelser. Undervisningsmaterialet er på engelsk – og undervisningen er på dansk.

Undervisningsmateriale: Alt undervisningsmateriale udleveres i en printet version. Templates og datafiler vil være til fri rådighed under og efter kurset som download.

Undervisningspakke: Du får en lækker undervisningspakke med notesbog, pen, mulepose og undervisningsmateriale.

Software, inden kursusstart:  Medbring din egen bærbare computer med SigmaXL installeret i test version – information og vejledning tilsendes i opstartsinformationen.

Hjemmearbejde: Inden uddannelsesstart skal du læse undervisningsmaterialet samt udføre diverse små øvelser. Det forventes, at kursisten ca. skal estimere 17 timer til gennemlæsning af materialet samt øvelser. Derudover afsættes ca. 3 timer til coaching-sessioner, så sammenlagt forventes (udover selve kurset) ca. 20 timers hjemmearbejde.

Eksamen & bedømmelse: Modulet afsluttes med en Multiple Choice-test bestående af 30 spørgsmål.

Certificering: Denne uddannelse er certificeret med en international IASSC Certificering (International Association for Six Sigma Certification) samt en Lean Akademiet Certificering. Efter bestået uddannelse vil du være certificeret IASSC Lean Six Sigma Yellow Belt.

Kursusbevis: Du får et diplom efter bestået eksamen.

 

Kommende kurser:

 • Glostrup 23. August 2021 - 5 dage
  Pris: 16.800,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Man 23/08-2021, Tir 24/08-2021, Man 25/10-2021, Tir 26/10-2021, Ons 27/10-2021
 • Glostrup 11. Oktober 2021 - 5 dage
  Pris: 16.800,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Man 11/10-2021, Tir 12/10-2021, Man 25/10-2021, Tir 26/10-2021, Ons 27/10-2021

Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

Praktisk information om kurset


Undervisere
København: Kion Schmeltzer
Jylland: Kion Schmeltzer

Forudsætning & adgangskrav 
Du skal have bestået uddannelsen Lean Yellow Belt fra Lean Akademiet, for at kunne bygge ovenpå med Six Sigma. Når du tilmelder dig denne uddannelse i Lean Six Sigma Yellow Belt, er Lean Yellow Belt inkluderet og det vil sige, at der ikke er nogen forudsætninger for at tilmelde sig dette forløb; vi starter helt for bunden og guider dig igennem uddannelserne.

Tider
Alle dage er undervisningen kl 9:00 – 16:00  med indlagte pauser.

Kursussteder
København: Glostrup Park Hotel
Vejle: Hotel Scandic

Materialer
Lean Akademiet gør en dyd ud af at undervise levende og med mange grafiske elementer. Du får din egen undervisningspakke med notesbog, pen, mulepose og printet undervisningsmateriale, samt software, templates og datafiler til download.

Forplejning
Vi sørger for en god morgenmad, lækker frokost og snacks samt eftermiddagskaffe og -kage, så du kan holde energien oppe og hovedet frisk.

Eksamen & bedømmelse
Modulet afsluttes med en Multiple Choice-test bestående af 30 spørgsmål.

Næste kursus
Se vores kursuskalender her.

Kursusoverbygning
Du kan overbygge denne Lean Six Sigma uddannelse med vores Lean Six Sigma Green Belt uddannelse. Læs mere her.


Pris
Pris for dette kursus er 16.800 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe og -kage samt værktøjssamling, undervisningsmateriale og bøger. Derudover inkluderer beløbet software, templates og datafiler samt notesbog, keyhanger, mulepose og undervisningsmateriale.

Parkering
Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst.

Transport
Glostrup Park Hotel:  Hotellet ligger 1000 meter fra Glostrup Station. Bus 9A kører lige til hotellet på fem minutter.
Hotel Scandic:  Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station.

Overnatning
Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget.

Afbestilling
Skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion.

Rabat
Ved tilmelding af to personer eller flere fra samme firma ydes 10 procent rabat.

Fakturering
Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften.

Forbehold
Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted.