Grafisk facilitering – 1 dag

Bliv dygtig til at sætte billeder på dine ord og idéer i dette kursus i grafisk facilitering

Lær at bruge grafiske teknikker til at ‘sætte billeder’ på dine budskaber. Det sker i et visuelt sprog i form af tegninger, symboler, enkle tekster, metaforer og farver.
Grafisk facilitering kan bruges ved workshops, møder, undervisning og ved andre processer hvor overblik og fælles forståelse er i fokus.
Du behøver ikke at have særlige tegnefærdigheder. Med de anvendte teknikker kan alle være med, og du vil opnå et mærkbart løft af din visuelle formåen.

I prisen er inkluderet tegneredskaber og en bog med mange gode skabeloner.

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Grafisk Facilitering, et kursus hvor du lærer at tegne.

Alle kan lære at tegne og skrive flot, så du kan få dine budskaber ud på en visuel og inspirerende måde. Grafisk facilitering er et kursus, hvor du lærer både at skrive og tegne på bare én dag.

Lean Akademiet er kendt for at bruge Grafisk Facilitering på alle kurser. Det betyder, at vi ikke anvender powerpoints og det gør undervisningen mere inspirerende og spændende.

Nu får du mulighed for at lære teknikken og lave flotte illustrationer.

Program

 

Enkle tegneteknikker

Det er heldigvis kun en myte, når mange mennesker tror de ikke kan tegne. Her lærer du en enkel og effektfuld tegneteknik til at tegne symboler og enkle illustrationer.

Præsentationsskrift – en tydelig og levende håndskrift

Hvordan en tekst bliver læsbar og hvordan forskellige skrifttyper kan understøtte budskabet

Grafiske virkemidler

Med enkle bokse, pile m.m. kan der med få midler skabes et visuel overblik, der gør det komplekse enklere og forståeligt.

Kobling mellem personer, objekter, tale, tekst, farver, processer og effekter

Hvordan de forskellige elementerne kan kombineres og skabe en tydelig sammenhæng, der får modtagerne til at tænke ‘AHA’.

Transformering af ord og begreber til et visuelt sprog

Det kan være en udfordring at omsætte ord og begreber til visuelle symboler. Her drejer det sig om at have en “mental visuel ordbog”. Det træner vi.

Visuel og kreative brug af flipover og whiteboard

Du lærer at udvikle flotte og professionelle flipovers og præsentationer på whiteboards

Introduktion til wallpaper (store vægkort)

Metoden kan bruges på flere måder – fx til større visuelle processer hvor flere arbejder samtidig eller som et visuelt referat af en proces.

Grafiske skabeloner

Ved brug af grafiske skabeloner skabes en visuel struktur der giver klare rammer samtidig med at der er plads til kreativitet og ideudvikling.

Sådan er kurset

Kurset foregår i et dynamisk og visuelt læringsrum. Med små oplæg, demonstration af teknikkerne og masser af praktisk træning med lækre penne og farver.

Underviser

Konsulent, illustrator og grafisk facilitator Claus Bekker Jensen, Visuel Vision. Medforfatter til flere bøger om formidling – blandt andet bøgerne ‘Præsentationer der fænger’.

På kurset får du bogen “Præsentation der fænger” samt et sæt af tush, som fremover bliver uundværlige i dine grafiske præsentationer.

 

Kommende kurser:

   Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

   Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

   Praktisk information om kurset

   Undervisere
   Kursets underviser er Claus Bekker Jensen

   Pris
   Pris for dette kursus er 3.200 kr. pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe og -kage samt tegneredskaber og en bog med mange gode skabeloner

   Næste kursus
   Se vores kursuskalender her

   Kursussteder
   København: Glostrup Park Hotel

   Kursusrelateret Litteratur
   ‘Præsentationer der fænger’ af Claus Bekker Jensen

   Tider
   Undervisningen foregår fra kl 8:30 – 16:00  med indlagte pauser

   Parkering
   Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst

   Overnatning
   Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget

   Fakturering
   Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning pga. for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften

   Afbestilling
   Skal ske skriftligt

   Rabat
   Ved tilmelding af 2 personer eller flere fra samme firma ydes 10 procent rabat

   Forbehold
   Der tages forbehold for evt. ændringer i program, tid og sted