Ledelse af bæredygtighed – 4 dage

Uddannelsen ‘Ledelse af Bæredygtighed’ er en ny uddannelse, som giver dig viden om, hvordan du leder hen mod en mere bæredygtig forretning, der støtter op om FN’s verdensmål.

I samarbejde med Dania Erhvervsakademi udbyder vi nu ‘Ledelse af Bæredygtighed’, som er et valgfrit modul i Akademiuddannelsen i Ledelse. Uddannelsen giver 5 ECTS-point og derudover et bevis fra Lean Akademiet i Lean Ledelse og bæredygtighed. Uddannelsen er i øvrigt på positivlisten for jobrettede uddannelser. Vi giver dig en forståelse for, hvad Bæredygtighed og cirkulær økonomi indeholder. Vi vil gennem praktiske øvelser lære dig, hvordan du får nedbrudt FN’s verdensmål til mål, som I som virksomhed kan forholde jer til. Vi giver dig flere modeller, så du kan måle jeres forbedring i CO2-aftrykket og lave jeres egen road map til en mere bæredygtig forretning.

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Nyt fag på Akademiniveau!

I samarbejde med Erhvervsakademi Dania udbyder vi nu Ledelse af Bæredygtighed, som et fag på Akademiniveau, som giver 5 ECTS-point. Denne uddannelse er på positivlisten for jobrettede uddannelser. Det kræver ingen Lean-forudsætninger at deltage. Denne uddannelse er et must for de virksomheder, som ønsker at skabe markante resultater igennem grøn omstilling og bæredygtighed.

Indhold 


Dag 1:

 • Hvad er bæredygtighed
 • Bæredygtighedsprincipper
 • Grønne spildtyper
 • FN’s verdensmål
 • Nedbrydning af verdensmål til virksomhedsniveau
 • Hvordan får vi medarbejderne til at bidrage
 • ‘Charter for målene’
 • ‘Green Corner’

Dag 2:

 • Cirkulær økonomi – hvad er det
 • Den tredobbelte bundlinje
 • Vugge til vugge, virksomhedens værdikæde
 • Casearbejde – hvordan kortlægger vi værdikæde

Dag 3:

 • Lederen som facilitator af kortlægninger
 • Ledelsens roadmap
 • Egen kortlægning
 • Sammenhæng mellem verdensmål og kortlægningen

Dag 4:

 • Lederens ledelseskodeks/værdi
 • Omsætning af ledelsesværdier til adfærd
 • Organisationens adfærd
 • Medarbejderinvolvering
 • Lederens kommunikation i forbindelse med bæredygtighed
 • Lederens Personlige handlingsplan

Målgruppe

Uddannelsen ‘Ledelse af Bæredygtighed’ henvender sig til ledere og nøglepersoner, der ønsker at involvere organisationen i systematisk at arbejde med forbedringer, der giver virksomhederne en grønnere profil samtidig med, at der skabes bundlinje.

Udbytte

Du får et grundlæggende kendskab til modeller og værktøjer inden for Bæredygtig ledelse. Du bliver i stand til at skabe resultater, der påvirker den tredobbelte bundlinje, og du får ledelsesværktøjer til både kommunikation og involvering af organisationen.

Du får:

Værktøj til beregning af CO2-udledning

Metode til kortlægning af værdikæde – vugge til vugge

Viden om FN’s verdensmål og metode til nedbrydning

Konkrete modeller til roadmap, medarbejderinvolvering og nytænkning inden for bæredygtighed.

Hjemmearbejde

Efter hvert modul skal du forvente noget hjemmearbejde. Hjemmearbejdet danner grundlag for din eksamensopgave og vil dermed også indgå i den samlede bedømmelse af din præsentation.

Eksamen & bedømmelse

Uddannelsen afsluttes med en mundtlig eksamen. Eksamen er på 30 minutter og tager udgangspunkt i dit eget Bæredygtigheds-projekt, som du har arbejdet med i undervisningen. Formålet med eksamen er at konstatere, i hvilken grad du har forstået ‘Ledelse af Bæredygtighed’ og anvendelsen af de vigtigste værktøjer og metoder. Herudover lægger vi vægt på, at du formår at overføre teori til praksis.

Kommende kurser:

 • Hedensted 29. Oktober 2020 - 5 dage
  Pris: 15.900,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Tor 29/10-2020, Tor 05/11-2020, Tor 12/11-2020, Tor 19/11-2020, Tor 26/11-2020

Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

Praktisk information om kurset


Undervisere
Kursets undervisere er Kurt Hansen, Simone Sæderup Nielsen og Ann Møller Svendsen

Pris
Prisen for dette kursus er 15.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe og -kage samt værktøjssamling

Pris for virksomhedskursus
Ønsker I at afholde kurset som et internt virksomhedskursus (min. otte deltagere), så kontakt os for mere info

Næste kursus
Se vores kursuskalender her

Kursussteder

Uddannelsen afholdes i vores lokaler i Hedensted, Jylland – og der er let adgang til lokationen fra motorvejen, Spettrupvej 7, 8722 Hedensted

Tider
Alle dage er undervisningen kl. 9:00 – 16:00  med indlagte pauser

Kursusoverbygning
Du kan overbygge dette kursus med Lean Akademiets øvrige moduler og blive Certificeret Lean Manager
 


Parkering
Der er altid parkeringsmuligheder ved lokationen uden parkeringstakst

Offentlig transport
Der går busser til Hedensted fra både Vejle og Horsens Station

Overnatning
Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget

Fakturering
Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften

Afbestilling
Skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion

Rabat
Ved tilmelding af to personer eller flere fra samme firma ydes ti procent rabat

Forbehold
Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted

Kursisterne siger:

 • Et godt kursus med gode instruktører, der havde rigtig fin praktisk erfaring. Det havde især værdi for mig at lære om, hvordan det altid gør forskel, når en ekstern konsulent kan formidle et budskab. Kurset er anbefalelsesværdigt.

  Yvette Bentsen
  Statens Serum Institut
 • En rigtig god uddannelse med afsæt i virkeligheden og gode øvelser. Gode undervisere, og jeg er vild med, at der ikke bliver brugt Power Point. Vil helt klart anbefale uddannelsen til andre.

  Bettina D. Mikkelsen
  Bila A/S
 • En uddannelse, der har behandlet Lean i dybden. Der har gennem hele forløbet været fokus på sikring af deltagernes forståelse – både teoretisk og praktisk. Underviseren var rigtig god og forstod at fange den enkelte deltager på en levende og engageret måde.

  René Fuhlendorf
  Elbek Weirup
 • Det var et rigtig godt kursus med virkelig kompetente instruktører, der var gode til at lytte og til at forklare Lean begreberne. Jeg har allerede nu brugt tankegangen bag Lean i mit daglige arbejde, og jeg vil varmt anbefale Lean Akademiet til andre. Skulle jeg gå Lean vejen, vil jeg henvende mig til Lean Akademiet igen og tage yderligere et kursus.

  Charlotte Hilligsøe
  SOS International A/S
 • Meget lærerigt kursus med en tankegang, som kan bruges til forbedring i mange sammenhænge. Fik mange brugbare værktøjer og oplevelser. Kompetente, sjove og inspirerende undervisere, som jeg gerne vil undervises af igen. Jeg håber at kunne bruge min viden i hverdagen – der er ingen tvivl om, at I vil blive brugt som konsulenter. Vil anbefale jer til alle, jeg kender.

  Claus Daugaard
  Alfa Laval
 • Et godt forløb med en god blanding af teori og praksis. Jeg fik indblik i mange relevante værktøjer. Uddannelsen havde fokus på udfordringer, jeg kunne nikke genkendende til i min hverdag. Jeg fik gode anvisninger til, hvordan mine udfordringer kunne tackles, hvilket gjorde mig bedre i stand til at løse dem. Super gode instruktører med meget praktisk erfaring, de kunne dele ud af.

  Dorte Bjerregaard
  AOF Nord

Hent vores materialer, og bliv klogere på uddannelsens indhold

pdf_leanivirksomheden

Lean i virksomheden e-bog

En e-bog der introducerer dig til de centrale elementer i Lean. Bogen kan bruges som forberedelse eller inspiration.

pdf_leanledelse

Lean ledelse i e-bog

På denne uddannelse snakker vi meget ledelse i praksis. Men hvad er Lean ledelse egentligt?

pdf_maalstyring

Målstyring på den nemme måde

Målstyring er et centralt emne på uddannelsen. Det er et svært emne, men det behøver det faktisk ikke at være!

Hvem har du brug for?

Tag en snak med os - helt uforpligtende
- så finder vi en løsning, der passer til jeres behov.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Newsletter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste updates på kurser, uddannelser og andet relateret brancheinformation. Vi udsender fire gange om året.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

 

Lean Akademiet holder til her:

SJÆLLAND:

Lean Akademiet
Borupvang 3
2750 Ballerup

T:  +45 7027 7909
@: info@leanakademiet.dk

JYLLAND:

Lean Akademiet
Spettrupvej 7
8722 Hedensted