Praktisk Problemløsning – 1 dag

Lean Akademiets kursus i Praktisk Problemløsning er en del af Akademiets Lean Specialist uddannelse, men du kan også tage kurset som enkeltfag.

På dette Lean kursus lærer du alle problemløsningens facetter. Vi kommer til at arbejde med A3 problemanalyse og tilrettelægger en praktisk dag, hvor du prøver alle værktøjerne af. På den måde sikrer vi, at du bliver fortrolig med værktøjet. Vi kommer i dybden med både analyse, dataopsamling og løsningshypoteser. Problemer eller afvigelser opstår hver eneste dag, og du lærer, hvordan du håndterer et problem, hvor løsningen ikke ligger lige til højrebenet.

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Praktisk Problemløsning er målrettet dig, der arbejder med at håndtere problemer eller afvigelser i hverdagen, og du lærer, hvordan du håndterer et problem, hvor løsningen ikke ligger lige til højrebenet. På dette kursus i Problemløsning vil vi gennem praktiske øvelser føre dig gennem alle relevante facetter i metoden. Vi arbejder ud fra en A3-problemløsningsmodel, som du lærer at håndtere – og som du kan tage med dig hjem og bruge i din hverdag.


Målgruppe

Praktisk Problemløsning er målrettet dig, der arbejder med at håndtere afvigelser i hverdagen. Det kan være reklamationer (8D), målafvigelser eller hvilket som helst problem, der kræver en korrigerende handling. Der kræves ingen Lean erfaring eller forudgående kendskab til problemløsningsværktøjer – vi starter helt fra bunden.


Udbytte

Når du har gennemført kurset, vil du være i stand til at facilitere arbejdet med A3 Problemanalyse og beherske flere årsagsanalyser. Du vil kunne gennemføre praktisk problemløsning i praksis, og evne at føre løsninger igennem forbedringshjulet, PDCA.


Indhold
 • Hvad er et problem?
 • Angrib problemet struktureret med PDCA-tankegangen
 • Hvorfor skal lige netop dette problem prioriteres og løses?
 • Sammensæt et team, der kan løse problemet
 • Forstå nu-situatonen via data-indsamling
 • Sæt gode mål og beskriv målemetoder
 • Analyser årsager med Fiskebensanalyse, Pareto og 5 x hvorfor
 • Generer løsningshypoteser ved Brainstorming
 • Alt skal ikke planlægges – sæt eksperimenter i gang!
 • Virker det? – er du sikker?…Opfølgning
 • Læring og standardisering
 • A3 Problemanalyse som kommunikationsværktøj
Hjemmearbejde

Der er ingen forberedelse eller hjemmearbejde til dette kursus. Du har dog mulighed for efterfølgende at løse et problem i egen organisation og få feedback på din analyse.

Eksamen & Bedømmelse

Der er ingen eksamen eller bedømmelse, men du vil modtage et kursusbevis efter gennemførelsen. Problemløsning er et modul i vores Lean Specialist uddannelse. Du vil derfor få merit for modulet, hvis du gennemfører dette kursus i Problemløsning og senere vælge at tage vores Lean Specialist uddannelse.

Kommende kurser:

 • Glostrup 30. September 2021 - 1 dag
  Pris: 3.900,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Tor 30/09-2021
 • Vejle 27. April 2021 - 1 dag
  Pris: 3.900,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Tir 27/04-2021

Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

Praktisk information om kurset

Undervisere
Kursets undervisere er Morten Friis Jacobsen, Kurt Hansen og Ann Møller Svendsen

Pris
Pris for dette kursus er 3.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe og -kage samt værktøjssamling og kursusmateriale

Næste kursus
Se vores kursuskalender her

Kursussteder
Sjælland: Glostrup Park, Glostrup
Jylland: Hotel Scandic, Vejle

Kursusrelateret litteratur
‘Managing to Learn’, John Shook

Afbestilling
Skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion

Rabat
Ved tilmelding af to personer eller flere fra samme firma ydes 10 procent rabat

Kursusoverbygning
Kurset kan overbygges og giver én dags merit på Lean Specialist uddannelsen. Læs mere her

Tider
Undervisningen ligger i tidsrummet kl 9:00 – 16:00  med indlagte pauser

Parkering
Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst

Offentlig transport
Glostrup Park Hotel:  Hotellet ligger 1000 meter fra Glostrup Station. Bus 9A kører lige til hotellet på fem minutter
Hotel Scandic:  Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station

Overnatning
Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget

Fakturering
Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften

Forbehold
Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted