Praktisk Problemløsning – 1 dag

Lean Akademiets kursus i Praktisk Problemløsning er en del af Akademiets Lean Specialist uddannelse, men du kan også tage kurset som enkeltfag.

På dette Lean kursus lærer du alle problemløsningens facetter. Vi kommer til at arbejde med A3 problemanalyse og tilrettelægger en praktisk dag, hvor du prøver alle værktøjerne af. På den måde sikrer vi, at du bliver fortrolig med værktøjet. Vi kommer i dybden med både analyse, dataopsamling og løsningshypoteser. Problemer eller afvigelser opstår hver eneste dag, og du lærer, hvordan du håndterer et problem, hvor løsningen ikke ligger lige til højrebenet.

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Praktisk Problemløsning er målrettet dig, der arbejder med at håndtere problemer eller afvigelser i hverdagen, og du lærer, hvordan du håndterer et problem, hvor løsningen ikke ligger lige til højrebenet. På dette kursus i Problemløsning vil vi gennem praktiske øvelser føre dig gennem alle relevante facetter i metoden. Vi arbejder ud fra en A3-problemløsningsmodel, som du lærer at håndtere – og som du kan tage med dig hjem og bruge i din hverdag.


Målgruppe

Praktisk Problemløsning er målrettet dig, der arbejder med at håndtere afvigelser i hverdagen. Det kan være reklamationer (8D), målafvigelser eller hvilket som helst problem, der kræver en korrigerende handling. Der kræves ingen Lean erfaring eller forudgående kendskab til problemløsningsværktøjer – vi starter helt fra bunden.


Udbytte

Når du har gennemført kurset, vil du være i stand til at facilitere arbejdet med A3 Problemanalyse og beherske flere årsagsanalyser. Du vil kunne gennemføre praktisk problemløsning i praksis, og evne at føre løsninger igennem forbedringshjulet, PDCA.


Indhold
 • Hvad er et problem?
 • Angrib problemet struktureret med PDCA-tankegangen
 • Hvorfor skal lige netop dette problem prioriteres og løses?
 • Sammensæt et team, der kan løse problemet
 • Forstå nu-situatonen via data-indsamling
 • Sæt gode mål og beskriv målemetoder
 • Analyser årsager med Fiskebensanalyse, Pareto og 5 x hvorfor
 • Generer løsningshypoteser ved Brainstorming
 • Alt skal ikke planlægges – sæt eksperimenter i gang!
 • Virker det? – er du sikker?…Opfølgning
 • Læring og standardisering
 • A3 Problemanalyse som kommunikationsværktøj
Hjemmearbejde

Der er ingen forberedelse eller hjemmearbejde til dette kursus. Du har dog mulighed for efterfølgende at løse et problem i egen organisation og få feedback på din analyse.

Eksamen & Bedømmelse

Der er ingen eksamen eller bedømmelse, men du vil modtage et kursusbevis efter gennemførelsen. Problemløsning er et modul i vores Lean Specialist uddannelse. Du vil derfor få merit for modulet, hvis du gennemfører dette kursus i Problemløsning og senere vælge at tage vores Lean Specialist uddannelse.

Kommende kurser:

  • Vejle 7. April 2021 - 1 dag
   Pris: 3.900,- (eskl. moms)
   Se mødedage
   Ons 07/04-2021

  Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

  Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

  Praktisk information om kurset

  Undervisere
  Kursets undervisere er Morten Friis Jacobsen, Kurt Hansen og Ann Møller Svendsen

  Pris
  Pris for dette kursus er 3.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe og -kage samt værktøjssamling og kursusmateriale

  Næste kursus
  Se vores kursuskalender her

  Kursussteder
  Sjælland: Glostrup Park, Glostrup
  Jylland: Hotel Scandic, Vejle

  Kursusrelateret litteratur
  ‘Managing to Learn’, John Shook

  Afbestilling
  Skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion

  Rabat
  Ved tilmelding af to personer eller flere fra samme firma ydes 10 procent rabat

  Kursusoverbygning
  Kurset kan overbygges og giver én dags merit på Lean Specialist uddannelsen. Læs mere her

  Tider
  Undervisningen ligger i tidsrummet kl 9:00 – 16:00  med indlagte pauser

  Parkering
  Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst

  Offentlig transport
  Glostrup Park Hotel:  Hotellet ligger 1000 meter fra Glostrup Station. Bus 9A kører lige til hotellet på fem minutter
  Hotel Scandic:  Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station

  Overnatning
  Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget

  Fakturering
  Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften

  Forbehold
  Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted

  Kursisterne siger:

  • Fantastisk inspirerende og motiverende undervisning hver eneste gang

   Solveig Holm
  • Jeg er imponeret over hele opsætningen og undervisningsformen. Jeg føler mig inspireret – og ville ønske, jeg også kunne tage del to. Underviserne var fremragende og inspirerende. Og så var jeg vild med deres små anekdoter fra det virkelige liv.

   Merete Rønnow
   Gentofte Hospital
  • Balancen mellem en stor teoretisk viden hos underviser, sammenholdt med mindst lige så stor praktisk erfaring skinner tydeligt igennem, hvilket for mig skaber stor læringsevne og en indre ro gennem uddannelses-forløbet.
   Lysten og evnen til at dele den viden og erfaring med andre, er en sjælden berigende kilde at komme i nærheden af.
   Selv om jeg mødte op med lidt grundviden, fik jeg sat virkeligt meget på plads, og tillært teknikker som giver mening og skaber værdi. Jeg er bare så glad for det jeg har lært.
   Særligt metoden hvorpå en værdistrømsanalyse skabes med tilhørende faktabox gav mig en øjenåbner. Det vil fremover være en del af min værktøjskasse. Tak for det LEAN Akademiet.
   Jeg er særdeles tilfreds med forløbet, og anbefaler det højt til andre, som er interesseret i LEAN, og ikke mindst hvordan det ledelsesmæssigt og pragmatisk omsættes til værdier for kunderne.

   Brian Hjorth
  • Et rigtig godt og konkret kursus, som er praktisk anvendeligt. Specielt coaching-delen og Kata mindsettet havde rigtig stor værdi for mig. Underviseren er vidende og passioneret – og jeg vil klart anbefale kurset til andre!

   Brian Hansen
   BM Byggeindustri
  • En meget relevant uddannelse med brugbare værktøjer og god vekslen mellem teori og praktisk øvelser. Underviseren var meget engageret, vidende og en god formidler. Han havde gode eksempler fra den virkelige verden, gjorde undervisningen sjov og formåede at engagere os deltagere.

   Birgitte Pagh Brange
   Energistyrelsen
  • Definitely the best course I have been on. Super exciting courses with skilled and nice teachers who really manage to capture the course participants with their creative and engaging form of teaching. I would definitely recommend the Lean Academy to anyone who works (or is interested in) Lean, and I will definitely use the Lean Academy again. Five big stars!

   Daniel Frølund

  Hent vores materialer, og bliv klogere på uddannelsens indhold

  pdf_leanivirksomheden

  Lean i virksomheden e-bog

  En e-bog der introducerer dig til de centrale elementer i Lean. Bogen kan bruges som forberedelse eller inspiration.

  pdf_leanledelse

  Lean ledelse i e-bog

  På denne uddannelse snakker vi meget ledelse i praksis. Men hvad er Lean ledelse egentligt?

  pdf_maalstyring

  Målstyring på den nemme måde

  Målstyring er et centralt emne på uddannelsen. Det er et svært emne, men det behøver det faktisk ikke at være!

  Hvem har du brug for?

  Tag en snak med os - helt uforpligtende
  - så finder vi en løsning, der passer til jeres behov.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  Newsletter

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste updates på kurser, uddannelser og andet relateret brancheinformation. Vi udsender fire gange om året.

  Something went wrong. Please check your entries and try again.

   

  Lean Akademiet holder til her:

  SJÆLLAND:

  Lean Akademiet
  Borupvang 3
  2750 Ballerup

  T:  +45 7027 7909
  @: info@leanakademiet.dk

  JYLLAND:

  Lean Akademiet
  Spettrupvej 7
  8722 Hedensted