Planlæg din egen tid!

Som I nok hurtigt vil finde ud af, er jeg tilhænger af både post-it og det enkle, og disse elementer går igen i meget af det, jeg laver. Også når det gælder planlægning.

Jeg har haft problemer med min kontordag. Jeg nåede aldrig det, jeg havde planlagt. Det endte altid med, at jeg måtte arbejde om aftenen. Jeg kunne konstatere, at det blandt andet skyldtes, at jeg lavede alt muligt andet end det, jeg burde. Det var lige fra at tjekke nyheder på nettet til at ringe til venner og familie. Jeg har derfor lavet mit eget simple planlægning system, som hjælper mig med at få en effektiv kontordag.

Tidsplanlægning i praksis

Jeg starter morgenen med at lave post-it med estimeret tid på alle dagens opgaver.

Herefter prioriterer jeg mine opgaver i forhold til, hvilke der er vigtigst. Jeg sætter dem på min opgavetavle, der hænger ved mit skrivebord. Tavlen er delt ind i time-slots á 45 minutter med 15 minutters pause. Jeg starter 8.15 og arbejder så 45 minutter koncentreret på de prioriterede opgaver.

Når jeg går i gang med en opgave, flytter jeg den fra planlagt til i gang. Når opgaven er færdig, flyttes den over i kolonnen med færdige opgaver. Jeg tjekker ikke mails, og min telefon er slukket – således har jeg fuldt fokus på opgaven.

Når de planlagte opgaver i time-slottet er løst, har jeg en pause på typisk et kvarter, hvor der er fri leg 🙂 Her må jeg ringe, gå på nettet og så videre. Jeg når som oftest mine opgaver hurtigere end planlagt, fordi jeg ikke bliver afbrudt. Og det bedste er: Jeg er blevet bedre til at holde fri om aftenen!