Tavlemøder, Jobindex

Tavlemøder hos Jobindex

For et par dage siden var jeg hos Jobindex. I annonceafdelingen er de noget nær Danmarksmestre i at afholde tavlemøder.

Det er en fornøjelse at se, at de nu har kørt tavlemøder i et år. De holder fast ved ugentlige møder, de har nogle fantastiske tavler, der giver overblik og de laver løbende forbedringer, der batter. Det er godt gået!

Tavlemøder, Jobindex

Jobindex startede deres Lean rejse med at analysere de vigtigste arbejdsgange via en værdistrømsanalyse. De fik på den måde identificeret en masse spild, og der kom mange forbedringsforslag og forslag til et helt nyt flow. Vi diskuterede, hvordan vi kunne fastholde forbedringsforslagene og de forbedringsprojekter, der blev prioriteret. Tavlemøder blev løsningsforslaget. Vi fik hurtigt designet to tavler. En tavle til projektstyring og en tavle til styring af de løbende forbedringer.

Lean Akademiet deltog på de første tavlemøder og gav feedback. Herefter var teamet selvkørende. Der skulle naturligvis noget justering til undervejs. Blandt andet var tavlerne blevet lidt for omfattende og overskuelige. Og der var på et tidspunkt problemer med overholdelse af deadlines. Men med fokus fra ledelsen blev det hurtigt justeret.

Vedholdenhed

En af årsagerne til, at tavlemødet har haft stor succes hos Jobindex, er efter min mening, at ledelsen VIL det, efterspørger det og deltager i det.

Tavlemøder virker så enkelt og let at implementere, men de fleste går døde efter en periode. Så skal der nyt til. Det tager et års tid med en ihærdig indsats at få tavler til at blive en fast værdiskabende del af hverdagen. På et besøg hos Lego, fortalte tavleførerne, at det det første år havde været en kamp, og der var kun et godt råd: Fake it untill you make it. Så vedholdenhed er et vigtigt nøgleord. Det skal prioriteres og man springer ikke et tavlemøde over.

Fortæl os meget gerne om dine erfaringer med tavlemøder, så vi alle kan lære noget.