SIX SIGMA
BLACK BELT
KØBENHAVN & VEJLE

N3
32.900 DKK
9 DAGE

Er du klar til at starte din Six Sigma rejse? Tilmeld dig her – vi uddanner dig og træner dig til at blive specialist i Six Sigma.

Certificeret Six Sigma Black Belt

SIX SIGMA BLACK BELT

Denne uddannelse er til dig, der vil kunne lede en succesfuld Six Sigma implementering.
Du får både værktøjer og metoder til at skabe momentum og ejerskab i forbedringsarbejdet.

Fordele – det får du ingen andre steder

Du skal på et Six Sigma kursus. Hvilken udbyder skal du vælge? Vi synes, du skal tilmelde dig hos os. Vi sikrer, at du bliver uddannet til den højeste Six Sigma standard, og vi sørger for at gøre undervisningen sjov, spændende og relevant for lige netop dig og din virksomhed eller organisation. Velkommen til Lean Akademiet vi glæder os til at se dig og introducere dig til en ny verden med enklere processer, gladere medarbejdere og et mere meningsfyldt arbejdsliv. 

Bliv uddannet af de mest erfarne

På vores uddannelser bliver du uddannet og trænet af vores dygtige undervisere, som, udover at undervise, arbejder ude i felten med Lean implementeringer. Vi har fingeren på pulsen og gode historier fra det virkelige liv.

Hos os får du gratis software

På vores Six Sigma uddannelser giver vi dig adgang og log in til Six Sigma softwaren. Derudover giver vi dig templates og datafiler, så vi kan få afprøvet teorien og analyseret en masse data. 

Uddannelsen er certificeret

Vi har et godt ry i branchen. Ofte møder vi kunder, som har fået uddannet medarbejdere hos vores konkurrenter, og de er kede af, at de ikke er blevet dygtige nok. Vi sikrer, at du får et højt fagligt niveau og vi certificerer dig.

Certificeret Six Sigma Black Belt

INDHOLD Bliv den kompetente Six Sigma processpecialist, der arbejder på tværs af organisationen

På Six Sigma Black Belt bliver du specialisten, der kan stå for en fuld Six Sigma udrulning, arbejde struktureret på tværs af organisationen, samt understøtte projektet med data. 

Forbedringsarbejde på tværs af organisationen
På Six Sigma Black Belt uddannelsen uddanner vi specialister, som evner at arbejde med spild og variationskontrol, men har en unik kompetence, som gør vedkommende til dén, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos. Specialisten evner at kommunikere på tværs af organisationen på alle niveauer og sikrer den rette anvendelse af værktøjer og driver dermed Six Sigma kulturen fremad.

Få nye værktøjer i din værktøjskasse
Deltageren har allerede en dybdegående forståelse af DMAIC, så nu introduceres Black Belt værktøjerne for den tunge projektleder. Uddannelsen skaber specialisten inden for Six Sigma, som både evner at arbejde med spild og variationskontrol, men særligt evner at være den person, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos.

Uddannelsen sikrer en specialiseret forståelse af data, samt introducerer værktøjerne QFD og DOE til specialistens værktøjskasse. Kurset færdiggør den fulde forståelse af DMAIC og indeholder en dybere teoretisk forståelse af metoden, men suppleres samtidig med en praktisk forståelse via dokumentationen af eget projekt. 

Er denne uddannelse noget for dig?
Six Sigma Black Belt uddannelsen er målrettet dig, der ønsker kompetencer til at gennemføre en Six Sigma udrulning til flere områder i organisationen. Den typiske kursist, som deltager på denne uddannelse, brænder for data og driver større optimeringsprojekter, oftest på tværs af funktioner og/eller lande. Kursisten ønsker at være specialist inden for Six Sigma.

Uddannelsens indhold:
Six Sigma Black Belt uddannelsen er 9 dage fyldt med spændende indhold, der klæder dig godt på til at arbejde med Six Sigma:

Six Sigma baggrund
Six Sigma grundstruktur
Six Sigma projektarbejde
Six Sigma værktøjer

Værdistrømsanalyse
Six Sigma matematik
Målesystemsanalyser

Kapabilitet og stabilitet
Kontrol og vedvarende forandringer

Dag 3 afsluttes med en Multiple Choice-test bestående af 30 spørgsmål.

Six Sigma Statistik
Hypotesetest af normal fordelt data
Hypotesetest af ikke normalt fordelt data

Regression

Statistisk proceskontrol

Six Sigma kontrolplaner

QFD
One Way ANOVA
Chi-Squared (contingency tables)
Data transformation

Logistic Regression
DOE (Design Of Experiments)

Six Sigma Black Belt uddannelsen afsluttes med en samlet eksamen på både din Six Green Belt og Six Sigma Black Belt uddannelse i form af et mundtligt projektforsvar. Kursisten skal enten digitalt eller fysisk præsentere sit projekt via udleveret PowerPoint template og beskrive projektet, DMAIC strukturen, resultat samt læring. Eksamen vil fokusere særligt på den ekstra teori som Black Belt kursisten har tilegnet sig via Black Belt undervisningen. Særligt kapabilitet, MSA og data transformation vil være i fokus. Projektpræsentationen skal fremsendes til underviseren senest 5 arbejdsdage inden eksamen. Der er afsat 45 minutter til projektgennemgang og 5 minutters votering. Der tildeles karakter efter 7-trins-skalaen.

Fagområder

Databaseret tilgang – hvordan underbygges påstande med data.
Målesystemsanalyser – hvordan testes og sikres at datakvaliteten er til stede, så vi kan stole på vores målesystem.
Kapabilitet – hvordan dokumenterer du processens evne til stabilt at levere til kundens forventninger.
Sig Sigma Statistik – hvordan (og hvorfor) udleder vi information omkring helheden i vores proces ud fra en delmængde (stikprøve).
Hypotesetest – hvordan tester vi, om de forskelle, vi finder i vores data, er tilfældige eller signifikante – og hvordan arbejder vi med forskellige typer data.
Kontrol – hvordan sikrer vi, at processen bliver ved med at være i kontrol efter optimeringen og udnytter Statistisk Proceskontrol (SPC) til at visualisere løbende stabilitet.
QFD – hvordan sikres dialogen på tværs af organisationen med fokus på kundens forventninger.
Statistisk forståelse – dybdegående forståelse af statistik uden brug af statistisk software.
DOE – evnen til at opstille, køre og analysere et struktureret eksperiment med multible faktorer.
Eget projekt – hvor du skaber resultater under uddannelsen.

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem, så du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Udbytte

Efter gennemførelsen af denne uddannelse vil kursisten evne at udrulle Six Sigma til flere områder i organisationen, og sikre en sammenhængskraft i arbejdet.
Kursisten vil efter kurset have en dybere forståelse af tværgående procesarbejde samt have gennemgået hypotesetest i dybden for at sikre den maksimale forståelse af den bagvedlæggende matematik.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

PRAKTISK INFO Vi gør os umage for, at du skal have en god oplevelse

En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.
Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Derfor har vi fundet nogle dejlige lokationer at afholde vores kurser på og husk: Vi sørger for lækker forplejning gennem hele kursusdagen, samt gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

Tid & sted

Alle dage er undervisningen kl 9:00 – 16:00 med indlagte pauser.

København: Lean Akademiets Auditorium
Vejle: Hotel Scandic

Undervisere

Underviserne er: Kion Schmeltzer 

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem, så du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Forplejning

Glem madpakken for en dag: Vi sørger for en god morgenmad, lækker frokost og snacks samt eftermiddagskaffe og -kage, så du kan holde energien oppe og hovedet frisk.

Software

 Lean Akademiet tildeler dig fuld licens til SigmaXL, som vil være det primære værktøj på denne uddannelse. Medbring din egen bærbare computer med SigmaXL installeret i fuld version. Software-licens, information og vejledninger tilsendes i opstartsinformationen.

Pris

Pris for denne uddannelse er 32.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe og -kage, samt fuld licens til SigmaXL-softwaren, undervisningsmateriale, notesbog, mulepose m.m.

Materialer

Lean Akademiet gør en dyd ud af at undervise levende og med mange grafiske elementer. Du får din egen undervisningspakke med notesbog, pen, mulepose og printet undervisningsmateriale (på engelsk).

Eksamen

Denne uddannelse afsluttes med en skriftlig projektrapport afleveret i PDF format. Rapporten skal indeholde indholdsfortegnelse, fuld beskrivelse af projektet og resultat. Det skriftlige projektforsvar skal fremsendes til underviseren, som gennemgår rapporten og derefter tildeler karakter efter 7-trins-skalaen. Består du eksamen, bliver du Certificeret Six Sigma Black Belt

Hjemmearbejde

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Certificering

Denne uddannelse er certificeret med Lean Akademiets Certificering, som er internationalt anerkendt og efterspurgt. Lean Akademiets certificering sikrer, at du kan arbejde med dine nye værktøjer på en sikker og forsvarlig måde. Derudover er uddannelsen CSSC certificeret gennem The Council for Six Sigma Certification, hvis du også er uddannet i Lean. Efter bestået uddannelse vil du være Certificeret Six Sigma Black Belt.

Moduloverbygning

Du kan overbygge denne Six Sigma Black Belt uddannelse med vores Six Sigma Master Black Belt modul, så du bliver Certificeret Six Sigma Master Black Belt. Læs mere her.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

UNDERVISNING Professionelle undervisere med passion

På vores uddannelser vil du møde passionerede undervisere, der alle brænder for at undervise dig og gøre dig til ekspert i Lean. Du kan være sikker på, at den teoretiske viden, erfaringsniveauet og humøret er højt – og at du bliver præsenteret for en masse konkrete eksempler i undervisningen.

Lean uddannelse

Faciliteter
En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.
Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Derfor har vi fundet nogle dejlige lokationer, at afholde vores kurser på  og husk: Vi sørger for lækker forplejning gennem hele kursusdagen, samt gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

LA Auditorium

Lean Akademiets Auditorium, Schæffergården
I København afholder vi vores kurser og uddannelser i vores egne lokaler på Schæffergården i Gentofte. Schæffergården er et gammelt jagtslot fra 1755, som ligger i et smukt og grønt parklandskab. Vores lokaler ligger i den nyere fløj vest for hovedbygningen. Her har vi et stort og lyst Auditorie, hvor der er god plads til både præsentationer, gruppearbejde og eget projektarbejde.

Schæffergården ligger 15 minutters kørsel fra Københavns centrum, og der er masser af parkeringspladser. Derudover er der gåafstand til Jægersborg Station, hvor S-toget stopper.

Adresse

Lean Akademiets Auditorium
Jægersborg Allé 166
2820 Gentofte

Scandic Vejle

Hotel Scandic Vejle
I Jylland afholder vi vores kurser på Hotel Scandic Jacob Gade i Vejle. Hotellet ligger helt centralt i byen ved siden af Vejle Kunstmuseum og Musikteatret og med en flot udsigt over Byparken. Der er kort afstand til både gågaden og stationen. Husk, at du også kan booke et værelse her, hvis du har behov for overnatning. Der er parkering ved hotellet, eller i parkeringshuset 'Albert', som ligger tæt på.

Adresse

Flegborg 8-10
7100 Vejle
+45 767 000 00
www.scandichotels.dk

CERTIFICERING Lean Six Sigma undervisning efter højeste standard

På din Lean Six Sigma uddannelse bliver du CSSC certificeret. Vi er enormt stolte af at være den eneste udbyder i Danmark, der tilbyder denne internationale certificering, som bruges af de største organisationer i verden som kvalitetskrav. The Council for Six Sigma Certification's (CSSC) akkrediteringsprogram sikrer, at træningsorganisationernes Six Sigma programmer lever op til de internationale retningslinjer, samt sikrer, at de indeholder de fundamentale Six Sigma lærings guidelines og værktøjer. Derudover sikrer CSSC kvaliteten og erfaringsgrundlaget hos underviserne, samt validerer mængden af undervisningsdage og tid med den enkelte kursist.

Lean Akademiet er certificeret af The Council for Six Sigma Certification

Council for Six Sigma Certification

CSSC blev etableret i 2005 af den kendte Six Sigma træner Craig Setter. Målet har altid været enkelt – at sætte standarden, som kan hjælpe professionelle træningsorganisationer over hele verden til at undervise effektivt og sikre kvalitative Six Sigma programmer. I dag er CSSC den største akkrediteringsorganisation for amerikanske gymnasier og universiteter samt verdens største akkrediteringsorganisation inden for Six Sigma. Besøg Council for Six Sigma her.

CSSC certificering hos Lean Akademiet
Din Lean Six Sigma uddannelse hos Lean Akademiet er CSSC certificeret. Læs mere om vores CSSC certificering her.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Har du fået det hele med ?

Vi glæder os til at se dig på uddannelse hos os!
Nedenfor har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål.
Er der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så tøv ikke med at kontakte os.

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem, så du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Denne uddannelse afsluttes med en skriftlig projektrapport afleveret i PDF format. Rapporten skal indeholde indholdsfortegnelse, fuld beskrivelse af projektet inklusiv forandringsledelse og resultat. Det skriftlige projektforsvar skal fremsendes til underviseren, som gennemgår rapporten og derefter tildeler karakter efter 7-trins-skalaen. Består du eksamen, bliver du Certificeret Six Sigma Black Belt. 

Når du har afsluttet en uddannelse eller et kursus hos os, får du et flot indrammet kursusbevis til at dokumentere dine nye Six Sigma kompetencer.

Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst.

Lean Akademiet, Gentofte: Schæffergården ligger 10 minutters gang fra Jægersborg Station. 

Hotel Scandic: Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station.

Overnatning arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget.

Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted.

Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion.

Er  der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så kontakt os på info@leanakademiet.dk

Stort udbytte og målbare resultater

Lean Akademiet er hands-on. Vi kombinerer godt humør med seriøsitet og får således det svære til at føles let. Uddannelserne er fyldt med praktiske øvelser og små spil. Vi knytter vigtig læring op på case-arbejde  og på vores uddannelser arbejder du med dit eget projekt, som skaber målbare resultater på din arbejdsplads.

Undervisere med praktisk erfaring

Vores undervisere har både en stor teoretisk viden samt mange års praktisk erfaring, så vi har mange historier fra den virkelige verden til at give dig perspektiv på teorien.

Vi dokumenterer din faglighed

Når du har afsluttet en uddannelse eller et kursus hos os, får du et flot indrammet kursusbevis til at dokumentere dine nye Lean kompetencer.

Eksklusiv adgang til LA Alumni Club

Du får faglig support og sparring under hele uddannelsesforløbet og en gang om året mødes vi i vores LA Alumni Club til en spændende faglig og social dag.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

UDDANNELSER Hvad med en af vores andre bælteuddannelser?

Din Six Sigma rejse starter på Six Sigma Yellow Belt, går gennem Six Sigma Green Belt og Six Sigma Black Belt hvor du bliver dygtigere og tillegner dig mere viden og får flere værktøjer. Det højeste niveau er vores top-uddannelse Six Sigma Master Black Belt – efter denne er du blandt de dygtigste specialister i Six Sigma. Når du tilmelder dig fx Six Sigma Black Belt uddannelsen, så er de førliggende uddannelser inkluderet, dvs. Six Sigma Yellow Belt og Six Sigma Green Belt.

Six Sigma Uddannelser

Bælteuddannelser

Du læser nu om vores Six Sigma Black Belt uddannelse, hvor vi træner dig til at blive specialist i Six Sigma. Hvad med et Green Belt?

Læs mere
SSYB belt

Six Sigma Yellow Belt

Vi introducerer dig til Six Sigma tankegangen og værktøjerne, og du bliver den kompetente Six Sigma projektdeltager til støtte i optimeringsprojekter.

Læs mere
SSGB belt

Six Sigma Green Belt

Vil du kunne gennemføre en Six Sigma implementering med målbare resultater? Her bliver du den kompetente Six Sigma projektleder til optimeringsprojekter.

Læs mere

5/5

100%
5-STJERNEDE
ANMELDELSER

google-logo-800

MODULOVERBYGNING Har du allerede en Six Sigma uddannelse?

Har du allerede en Six Sigma uddannelse, og ønsker du at videreuddanne dig? Så er det denne vej, du skal. Her kan du læse mere om vores moduloverbygninger, hvor du fx kan bygge et Six Sigma Green Belt oven på dit Six Sigma Yellow Belt, eller et Six Sigma Black Belt oven på dit Six Sigma Green Belt. 

Modul - Six Sigma Green Belt

Six Sigma Green Belt

Er du allerede Six Sigma Yellow Belt? Så kan du tilmelde dig moduloverbygningen her. Vi videreuddanner dig til niveau 2, Six Sigma Green Belt.

Læs mere
Modul - Six Sigma Black Belt

Six Sigma Black Belt

Er du allerede Six Sigma Green Belt? Så kan du tilmelde dig moduloverbygningen her. Vi videreuddanner dig til niveau 3, Six Sigma Black Belt.

Læs mere

TILMELDING Six Sigma Black Belt

Six Sigma Black Belt er en uddannelse på 9 dage, hvor du bliver specialist i Six Sigma. Med denne uddannelse bliver du klædt på til at blive en kompetent Six Sigma projektleder til større optimeringsprojekter, og du bliver processpecialisten, der arbejder på tværs af organisationen. Herunder kan du tilmelde dig, og sikre dig din plads på vores eftertragtede uddannelser. 

 • Gentofte

  Six Sigma Black Belt
 • 18. april 2023
  Gentofte
  32.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 18. april 2023
  Onsdag 19. april 2023
  Torsdag 20. april 2023
  Tirsdag 30. maj 2023
  Onsdag 31. maj 2023
  Onsdag 14. juni 2023
  Torsdag 15. juni 2023
  Tirsdag 24. oktober 2023
  Tirsdag 7. november 2023
  Onsdag 22. november 2023
  Torsdag 23. november 2023
  Tirsdag 19. december 2023
 • 4. september 2023
  Gentofte
  40.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Mandag 4. september 2023
  Tirsdag 5. september 2023
  Onsdag 6. september 2023
  Onsdag 20. september 2023
  Torsdag 21. september 2023
  Tirsdag 24. oktober 2023
  Onsdag 25. oktober 2023
  Torsdag 26. oktober 2023
  Tirsdag 7. november 2023
  Onsdag 22. november 2023
  Torsdag 23. november 2023
  Tirsdag 19. december 2023
 • Vejle

  Six Sigma Black Belt
 • 28. august 2023
  Vejle
  40.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Mandag 28. august 2023
  Tirsdag 29. august 2023
  Onsdag 30. august 2023
  Mandag 18. september 2023
  Tirsdag 19. september 2023
  Mandag 23. oktober 2023
  Tirsdag 24. oktober 2023
  Onsdag 1. november 2023
  Mandag 13. november 2023
  Mandag 20. november 2023
  Tirsdag 21. november 2023
  Mandag 18. december 2023

Spørgsmål?
Er der noget, vi mangler at give dig svar på? Ring til os på +45 70277909 eller send os en mail på info@leanakademiet.dk