SIX SIGMA
BLACK BELT
KØBENHAVN & VEJLE

L3
39.900 DKK
12 DAGE

Er du klar til at starte din Six Sigma rejse? Tilmeld dig her – vi uddanner dig og træner dig til at blive specialist i Six Sigma.

header-knude-SSBB

SIX SIGMA BLACK BELT

Denne uddannelse er til dig, der vil kunne lede en succesfuld Six Sigma implementering.
Du får både værktøjer og metoder til at skabe momentum og ejerskab i forbedringsarbejdet.

Fordele – det får du ingen andre steder

Du skal på et Six Sigma kursus. Hvilken udbyder skal du vælge? Vi synes du skal vælge os. Vi samarbejder med IDA, og vi sikrer at du bliver uddannet til den højeste Six Sigma standard. Vi gør undervisningen sjov, spændende og relevant for dig og din virksomhed eller organisation. Velkommen til Lean Akademiet! Vi glæder os til at se dig og introducere dig til en ny verden med enklere processer, gladere medarbejdere og et mere meningsfuldt arbejdsliv.

Bliv uddannet af de mest erfarne

På vores uddannelser bliver du uddannet og trænet af vores dygtige undervisere, som, udover at undervise, arbejder ude i felten med Lean implementeringer. Vi har fingeren på pulsen og gode historier fra det virkelige liv.

Hos os får du gratis software

På vores Six Sigma uddannelser giver vi dig adgang og log in til Six Sigma softwaren. Derudover giver vi dig templates og datafiler, så vi kan få afprøvet teorien og analyseret en masse data. 

Uddannelsen er certificeret

Vi har det bedste ry i branchen. Ingen andre steder får du et så højt fagligt niveau. På vores længerevarende uddannelser bliver du certificeret, enten efter CSSC-certificering eller Lean Akademiets egen eftertragtede certificering.
header-knude-SSBB

INDHOLD Bliv den kompetente Six Sigma processpecialist, der arbejder på tværs af organisationen

På Six Sigma Black Belt bliver du specialisten, der kan stå for en fuld Six Sigma udrulning, arbejde struktureret på tværs af organisationen, samt understøtte projektet med data. 

Forbedringsarbejde på tværs af organisationen
På Six Sigma Black Belt uddannelsen uddanner vi specialister, som evner at arbejde med spild og variationskontrol, men har en unik kompetence, som gør vedkommende til dén, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos. Specialisten evner at kommunikere på tværs af organisationen på alle niveauer og sikrer den rette anvendelse af værktøjer og driver dermed Six Sigma kulturen fremad.

Få nye værktøjer i din værktøjskasse
Deltageren har allerede en dybdegående forståelse af DMAIC, så nu introduceres Black Belt værktøjerne for den tunge projektleder. Uddannelsen skaber specialisten inden for Six Sigma, som både evner at arbejde med spild og variationskontrol, men særligt evner at være den person, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos.

Uddannelsen sikrer en specialiseret forståelse af data, samt introducerer værktøjerne QFD og DOE til specialistens værktøjskasse. Kurset færdiggør den fulde forståelse af DMAIC og indeholder en dybere teoretisk forståelse af metoden, men suppleres samtidig med en praktisk forståelse via dokumentationen af eget projekt. 

Er denne uddannelse noget for dig?
Six Sigma Black Belt uddannelsen er målrettet dig, der ønsker kompetencer til at gennemføre en Six Sigma udrulning til flere områder i organisationen. Den typiske kursist, som deltager på denne uddannelse, brænder for data og driver større optimeringsprojekter, oftest på tværs af funktioner og/eller lande. Kursisten ønsker at være specialist inden for Six Sigma.

Vi bringer dig op på et højere strategisk niveau. Du får en forståelse for, hvordan din specialiserede viden kan bringes i spil i virksomhedens Strategy Deployment. Dernæst bygger vi Kata-forståelsen på. Netop Six Sigma kan berige din organisations evne til at bruge et bedre datagrundlag til opbygning af forbedringsarbejdet.

Uddannelsens indhold:

Six Sigma Black Belt uddannelsen
er 12 dage fyldt med spændende indhold, der klæder dig godt på til at arbejde med Six Sigma. Uddannelsen afsluttes med en eksamen, som fastsættes under forløbet.

Six Sigma baggrund
Six Sigma grundstruktur
Six Sigma projektarbejde
Six Sigma værktøjer

Værdistrømsanalyse
Six Sigma matematik
Målesystemsanalyser

Kapabilitet og stabilitet
Kontrol og vedvarende forandringer

Dag 3 afsluttes med en Multiple Choice-test bestående af 30 spørgsmål.

Six Sigma Statistik
Hypotesetest af normal fordelt data
Hypotesetest af ikke normalt fordelt data

Regression

Statistisk proceskontrol

Six Sigma kontrolplaner

Hvad er en Lean Virksomhed
John Shooks Lean Transformationsmodel
Målnedbrydning / Hoshin Kanri
Strategiske fokusområder
Catchball
Effektmål vs. indsatsmål
Målsætte strategien
X-matrix
Målhierarki

Hvorfor går Lean arbejdet typisk i stå?
Toyota Kata
Kulturskabelse
Systematiske forbedringer
Lederen som Coach

Toyota Kata og Policy Deployment
Case arbejde fra adm./service
Tavlestruktur fra strategisk til operationelt niveau
Lederen som coach og 2nd coach

QFD
One Way ANOVA
Chi-Squared (contingency tables)
Data transformation

Logistic Regression
DOE (Design Of Experiments)

Six Sigma Black Belt uddannelsen afsluttes med en samlet eksamen på både din Six Green Belt og Six Sigma Black Belt i form af et mundtligt projektforsvar. Eksamensdatoen aftales nærmere under uddannelsesforløbet. Under eksamen skal kursisten enten digitalt eller fysisk præsentere sit projekt. Der er afsat 45 minutter til projektgennemgang, og der tildeles karakter efter 7-trins-skalaen.

Fagområder

Databaseret tilgang – hvordan underbygges påstande med data.
Målesystemsanalyser – hvordan testes og sikres at datakvaliteten er til stede, så vi kan stole på vores målesystem.
Kapabilitet – hvordan dokumenterer du processens evne til stabilt at levere til kundens forventninger.
Sig Sigma Statistik – hvordan (og hvorfor) udleder vi information omkring helheden i vores proces ud fra en delmængde (stikprøve).
Hypotesetest – hvordan tester vi, om de forskelle, vi finder i vores data, er tilfældige eller signifikante – og hvordan arbejder vi med forskellige typer data.
Kontrol – hvordan sikrer vi, at processen bliver ved med at være i kontrol efter optimeringen og udnytter Statistisk Proceskontrol (SPC) til at visualisere løbende stabilitet.
QFD – hvordan sikres dialogen på tværs af organisationen med fokus på kundens forventninger.
Statistisk forståelse – dybdegående forståelse af statistik uden brug af statistisk software.
DOE – evnen til at opstille, køre og analysere et struktureret eksperiment med multible faktorer.
Eget projekt – hvor du skaber resultater under uddannelsen.

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem. Du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Udbytte

Efter gennemførelsen af denne uddannelse vil kursisten evne at udrulle Six Sigma til flere områder i organisationen, og sikre en sammenhængskraft i arbejdet.
Kursisten vil efter kurset have en dybere forståelse af tværgående procesarbejde samt have gennemgået hypotesetest i dybden for at sikre den maksimale forståelse af den bagvedlæggende matematik.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

PRAKTISK INFO Vi gør os umage for, at du skal have en god oplevelse

En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.
Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Derfor har vi fundet nogle dejlige lokationer at afholde vores kurser på og husk: Vi sørger for lækker forplejning gennem hele kursusdagen, samt gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

Tid & sted

Alle dage er undervisningen kl 9:00 – 16:00 med indlagte pauser.

København: Lean Akademiets Auditorium
Vejle: Hotel Scandic

Undervisere

Underviserne er: Kion Schmeltzer 

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem. Du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Forplejning

Glem madpakken for en dag: Vi sørger for en god morgenmad, lækker frokost og snacks samt eftermiddagskaffe og -kage, så du kan holde energien oppe og hovedet frisk.

Software

 Lean Akademiet tildeler dig fuld licens til SigmaXL, som vil være det primære værktøj på denne uddannelse. Medbring din egen bærbare computer med SigmaXL installeret i fuld version. Software-licens, information og vejledninger tilsendes i opstartsinformationen.

Pris

Pris for denne uddannelse er 39.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe og -kage, samt fuld licens til SigmaXL-softwaren, undervisningsmateriale, notesbog, mulepose m.m.

Materialer

Lean Akademiet gør en dyd ud af at undervise levende og med mange grafiske elementer. Du får din egen undervisningspakke med notesbog, pen, mulepose og printet undervisningsmateriale (på engelsk).

Eksamen

Denne uddannelse afsluttes med en skriftlig projektrapport. Der tildeles karakter efter 7-trins-skalaen. Består du eksamen, bliver du Certificeret Six Sigma Black Belt

Hjemmearbejde

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Certificering

Denne uddannelse er certificeret med Lean Akademiets Certificering, som er internationalt anerkendt og efterspurgt. Lean Akademiets certificering sikrer, at du kan arbejde med dine nye værktøjer på en sikker og forsvarlig måde. Derudover er uddannelsen CSSC certificeret gennem The Council for Six Sigma Certification, hvis du også er uddannet i Lean. Efter bestået uddannelse vil du være Certificeret Six Sigma Black Belt.

Moduloverbygning

Du kan overbygge denne Six Sigma Black Belt uddannelse med vores Six Sigma Master Black Belt modul, så du bliver Certificeret Six Sigma Master Black Belt. Læs mere her.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

UNDERVISNING Professionelle undervisere med passion

På vores uddannelser vil du møde passionerede undervisere, der alle brænder for at undervise dig og gøre dig til ekspert i Lean. Du kan være sikker på, at den teoretiske viden, erfaringsniveauet og humøret er højt – og at du bliver præsenteret for en masse konkrete eksempler i undervisningen.

Lean uddannelse

Faciliteter
En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.
Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Derfor har vi fundet nogle dejlige lokationer, at afholde vores kurser på  og husk: Vi sørger for lækker forplejning gennem hele kursusdagen, samt gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

LA Auditorium

Lean Akademiets Auditorium, Schæffergården
I København afholder vi vores kurser og uddannelser i vores egne lokaler på Schæffergården i Gentofte. Schæffergården er et gammelt jagtslot fra 1755, som ligger i et smukt og grønt parklandskab. Vores lokaler ligger i den nyere fløj vest for hovedbygningen. Her har vi et stort og lyst Auditorie, hvor der er god plads til både præsentationer, gruppearbejde og eget projektarbejde.

Schæffergården ligger 15 minutters kørsel fra Københavns centrum, og der er masser af parkeringspladser. Derudover er der gåafstand til Jægersborg Station, hvor S-toget stopper.

Adresse

Lean Akademiets Auditorium
Jægersborg Allé 166
2820 Gentofte

Scandic Vejle

Hotel Scandic Vejle
I Jylland afholder vi vores kurser på Hotel Scandic Jacob Gade i Vejle. Hotellet ligger helt centralt i byen ved siden af Vejle Kunstmuseum og Musikteatret og med en flot udsigt over Byparken. Der er kort afstand til både gågaden og stationen. Husk, at du også kan booke et værelse her, hvis du har behov for overnatning. Der er parkering ved hotellet, eller i parkeringshuset 'Albert', som ligger tæt på.

Adresse

Flegborg 8-10
7100 Vejle
+45 767 000 00
www.scandichotels.dk

CERTIFICERING Lean Six Sigma undervisning efter højeste standard

På din Lean Six Sigma uddannelse bliver du CSSC certificeret. Vi er enormt stolte af at være den eneste udbyder i Danmark, der tilbyder denne internationale certificering, som bruges af de største organisationer i verden som kvalitetskrav. The Council for Six Sigma Certification's (CSSC) akkrediteringsprogram sikrer, at træningsorganisationernes Six Sigma programmer lever op til de internationale retningslinjer, samt sikrer, at de indeholder de fundamentale Six Sigma lærings guidelines og værktøjer. Derudover sikrer CSSC kvaliteten og erfaringsgrundlaget hos underviserne, samt validerer mængden af undervisningsdage og tid med den enkelte kursist.

Lean Akademiet er certificeret af The Council for Six Sigma Certification

Council for Six Sigma Certification

CSSC blev etableret i 2005 af den kendte Six Sigma træner Craig Setter. Målet har altid været enkelt – at sætte standarden, som kan hjælpe professionelle træningsorganisationer over hele verden til at undervise effektivt og sikre kvalitative Six Sigma programmer. I dag er CSSC den største akkrediteringsorganisation for amerikanske gymnasier og universiteter samt verdens største akkrediteringsorganisation inden for Six Sigma. Besøg Council for Six Sigma her.

CSSC certificering hos Lean Akademiet
Din Lean Six Sigma uddannelse hos Lean Akademiet er CSSC certificeret. Læs mere om vores CSSC certificering her.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Har du fået det hele med ?

Vi glæder os til at se dig på uddannelse hos os!
Nedenfor har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål.
Er der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så tøv ikke med at kontakte os.

Der er ingen forudsætninger for at deltage på denne uddannelse. Dette er første trin på din Six Sigma rejse, og vi tager dig i hånden og guider dig igennem, så du bliver specialist i Six Sigma og får kompetencer til at gennemføre en Six Sigma implementering.

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Denne uddannelse afsluttes med en skriftlig projektrapport afleveret i PDF format. Rapporten skal indeholde indholdsfortegnelse, fuld beskrivelse af projektet inklusiv forandringsledelse og resultat. Det skriftlige projektforsvar skal fremsendes til underviseren, som gennemgår rapporten og derefter tildeler karakter efter 7-trins-skalaen. Består du eksamen, bliver du Certificeret Six Sigma Black Belt. 

Når du har afsluttet en uddannelse eller et kursus hos os, får du et flot indrammet kursusbevis til at dokumentere dine nye Six Sigma kompetencer.

Der er altid gratis parkeringsmuligheder.

Lean Akademiet, Gentofte: Schæffergården ligger 10 minutters gang fra Jægersborg Station. 

Hotel Scandic: Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station.

Overnatning arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget.

Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted.

Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion.

Er  der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så kontakt os på info@leanakademiet.dk

Stort udbytte og målbare resultater

Lean Akademiet er hands-on. Vi kombinerer godt humør med seriøsitet og får således det svære til at føles let. Uddannelserne er fyldt med praktiske øvelser og små spil. Vi knytter vigtig læring op på case-arbejde  og på vores uddannelser arbejder du med dit eget projekt, som skaber målbare resultater på din arbejdsplads.

Undervisere med praktisk erfaring

Vores undervisere har både en stor teoretisk viden samt mange års praktisk erfaring, så vi har mange historier fra den virkelige verden til at give dig perspektiv på teorien.

Vi dokumenterer din faglighed

Når du har afsluttet en uddannelse eller et kursus hos os, får du et flot indrammet kursusbevis til at dokumentere dine nye Lean kompetencer.

Eksklusiv adgang til LA Alumni Club

Med et Black Belt certifikat får du mulighed for at deltage i fagligt inspirerende events i LA Alumni Club. Målet er at holde kontakten, sparre og inspirere hinanden - samt lade sig inspirere af spændende faglige oplæg.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

UDDANNELSER Hvad med en af vores andre bælteuddannelser?

Din Six Sigma rejse starter på Six Sigma Yellow Belt, går gennem Six Sigma Green Belt og Six Sigma Black Belt hvor du bliver dygtigere og tillegner dig mere viden og får flere værktøjer. Det højeste niveau er vores top-uddannelse Six Sigma Master Black Belt – efter denne er du blandt de dygtigste specialister i Six Sigma. Når du tilmelder dig fx Six Sigma Black Belt uddannelsen, så er de førliggende uddannelser inkluderet, dvs. Six Sigma Yellow Belt og Six Sigma Green Belt.

header-knude-SS-NB

Bælteuddannelser

Du læser nu om vores Six Sigma Black Belt uddannelse, hvor vi træner dig til at blive specialist i Six Sigma. Hvad med et Green Belt?

Læs mere
belt-ssyb2x

Six Sigma Yellow Belt

Vi introducerer dig til Six Sigma tankegangen og værktøjerne, og du bliver den kompetente Six Sigma projektdeltager til støtte i optimeringsprojekter.

Læs mere
belt-ssgb2x

Six Sigma Green Belt

Vil du kunne gennemføre en Six Sigma implementering med målbare resultater? Her bliver du den kompetente Six Sigma projektleder til optimeringsprojekter.

Læs mere

5/5

100%
5-STJERNEDE
ANMELDELSER

google-logo-620

MODULOVERBYGNING Har du allerede en Six Sigma uddannelse?

Har du allerede en Six Sigma uddannelse, og ønsker du at videreuddanne dig? Så er det denne vej, du skal. Her kan du læse mere om vores moduloverbygninger, hvor du fx kan bygge et Six Sigma Green Belt oven på dit Six Sigma Yellow Belt, eller et Six Sigma Black Belt oven på dit Six Sigma Green Belt. 

knude-SSGB

Six Sigma Green Belt

Er du allerede Six Sigma Yellow Belt? Så kan du tilmelde dig moduloverbygningen her. Vi videreuddanner dig til niveau 2, Six Sigma Green Belt.

Læs mere
knude-SSBB

Six Sigma Black Belt

Er du allerede Six Sigma Green Belt? Så kan du tilmelde dig moduloverbygningen her. Vi videreuddanner dig til niveau 3, Six Sigma Black Belt.

Læs mere

TILMELDING Six Sigma Black Belt

Six Sigma Black Belt er en uddannelse hvor du bliver specialist i Six Sigma. Med denne uddannelse bliver du klædt på til at blive en kompetent Six Sigma projektleder til større optimeringsprojekter, og du bliver processpecialisten, der arbejder på tværs af organisationen. Herunder kan du tilmelde dig, og sikre dig din plads på vores eftertragtede uddannelser. 

 • Gentofte

  Six Sigma Black Belt
 • 29. januar 2024
  Gentofte
  39.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Mandag 29. januar 2024
  Tirsdag 30. januar 2024
  Onsdag 31. januar 2024
  Onsdag 7. februar 2024
  Torsdag 8. februar 2024
  Onsdag 6. marts 2024
  Torsdag 7. marts 2024
  Onsdag 3. april 2024
  Onsdag 10. april 2024
  Mandag 22. april 2024
  Tirsdag 23. april 2024
  Tirsdag 7. maj 2024
  Onsdag 8. maj 2024
 • 17. juni 2024
  Gentofte
  39.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Mandag 17. juni 2024
  Tirsdag 18. juni 2024
  Onsdag 19. juni 2024
  Onsdag 11. september 2024
  Torsdag 12. september 2024
  Onsdag 23. oktober 2024
  Torsdag 24. oktober 2024
  Tirsdag 5. november 2024
  Fredag 15. november 2024
  Mandag 18. november 2024
  Tirsdag 19. november 2024
  Onsdag 27. november 2024
  Torsdag 28. november 2024
 • Vejle

  Six Sigma Black Belt
 • 23. januar 2024
  Vejle
  39.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 23. januar 2024
  Onsdag 24. januar 2024
  Torsdag 25. januar 2024
  Mandag 5. februar 2024
  Tirsdag 6. februar 2024
  Mandag 4. marts 2024
  Tirsdag 5. marts 2024
  Fredag 22. marts 2024
  Tirsdag 2. april 2024
  Onsdag 17. april 2024
  Torsdag 18. april 2024
  Mandag 29. april 2024
  Tirsdag 30. april 2024
 • 28. maj 2024
  Vejle
  39.900 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 28. maj 2024
  Onsdag 29. maj 2024
  Torsdag 30. maj 2024
  Mandag 9. september 2024
  Tirsdag 10. september 2024
  Mandag 7. oktober 2024
  Tirsdag 8. oktober 2024
  Fredag 25. oktober 2024
  Torsdag 31. oktober 2024
  Onsdag 13. november 2024
  Torsdag 14. november 2024
  Mandag 25. november 2024
  Tirsdag 26. november 2024

Spørgsmål?
Er der noget, vi mangler at give dig svar på? Ring til os på +45 70277909 eller send os en mail på info@leanakademiet.dk