Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger om Lean Akademiet og vores uddannelser

Her kan du finde praktiske oplysninger om vores uddannelser, faciliteter, betaling, materialer, forplejning osv..

Undervisning

Faciliteter

En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.

Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Der er tænkt over faciliteterne og vi har gjort os umage for at finde nogle skønne lokaler, at afholde vores kurser i. Vi sørger for dig gennem hele kursusdagen med lækker forplejning og gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

Gentofte

Lean Akademiets Auditorium
I København afholder vi vores kurser og uddannelser i vores egne lokaler på Schæffergården i Gentofte. Schæffergården er et gammelt jagtslot fra 1755, som ligger i et smukt og grønt parklandskab. Vores lokaler ligger i den nyere fløj vest for hovedbygningen. Her har vi et stort og lyst Auditorie, hvor der er god plads til både præsentationer, gruppearbejde og eget projektarbejde.

Schæffergården ligger 15 minutters kørsel fra Københavns centrum, og der er masser af parkeringspladser. Derudover er der gåafstand til Jægersborg Station, hvor S-toget stopper.

Lean Akademiet - auditorium

Hedensted

Lean Akademiets lokaler
I Jylland afholder vi vores kurser og uddannelser i vores egne lokaler i Hedensted. Lean Akademiets afdeling i Hedensted er placeret blandt andre iværksættere og mindre virksomheder i NORD Innovation House. Bygningen byder på højt til loftet, masser af luft og flotte rå indervægge, som afslører bygningernes tidligere historie som træindustri. Vores lokaler har sin egen afdeling til højre i bygningen med et stort glasparti og egen indgang. Her har vi blandt andet et stort lyst undervisningslokale med plads til både undervisning, gruppearbejde og projektarbejde.

Lean Akademiets lokaler i Hedensted ligger ikke langt fra motorvej E45 og er nemme at komme til med bil, samtidigt med at der findes masser af gratis parkeringspladser lige uden for. Derudover kører der busser fra Horsens og Vejle, som stopper blot 5 minutter derfra.

Lokation

Vi har nøje udvalgt nogle lokationer, som er nemme at tilgå, hvad enten du kommer i bil eller med offentlig transport. 

Se adresserne her eller klik på kortene for at komme direkte til Google Maps' rutevejledning. 

Gentofte

Adresse:
Lean Akademiets Auditorium
Jægersborg Allé 166
2820 Gentofte

Hedensted

Adresse:
Lean Akademiet 
Spettrupvej 7B
8722 Hedensted

Materialer

Hos   Lean Akademiet gør vi en dyd ud af at gøre vores undervisning levende, og derfor vælger vi at bruge en masse grafiske elementer i undervisningen. Vi underviser som udgangspunkt uden brug af PowerPoint, men i stedet ud fra vores egne undervisningsbøger, som du vil få udleveret ved kursusstart.

Foruden en undervisningsbog vil du få udleveret relevante skemaer, skabeloner, print-outs m.m. som bruges igennem kurset, samt pen og mulepose. Undervisningsmaterialet vil desuden kunne tilgås gennem vores online kursusplatform, som du vil få adgang til op til kursusstart.

Materialer - bog (LYB)
Materialer - bog (LYB)

Uddannelsesbevis

Når du deltager på et kursus eller en uddannelse hos Lean Akademiet vil du altid modtage et uddannelsesbevis.

Ved deltagelse på en af vores bælteuddannelser (undtagen Six Sigma White Belt) vil du modtage et fysisk indrammet uddannelsesbevis ved bestået eksamen som bevis på din nye certificering. Samt få adgang til et digitalt uddannelsesbevis. Du kan læse mere om vores certificeringer under det følgende punkt.

Deltager du på et af vores enkeltstående kurser, vil du ikke blive certificeret, men du vil modtage et indrammet og et digitalt bevis for kursusdeltagelse ved kursets afslutning.

Lean Akademiet - bevis x1
Lean Akademiet - bevis x3

Certificering

Alle vores bælteuddannelser (undtagen Six Sigma White Belt) er certificeret med Lean Akademiets egen anerkendte og efterspurgte certificering. Kombinerer du din Lean bælteuddannelse med Six Sigma eller vælger du udelukkende en Six Sigma uddannelse vil du også blive CSCC certificeret. For at kunne blive certificeret i enten Lean Akademiets Certificering eller CSCC Certificeringen skal du bestå eksamen på din uddannelse.

Læs mere om de enkelte certificeringer her:

Lean Akademiets Certificering

Lean Akademiets egen certificering er internationalt anerkendt og signalerer et høj fagligt niveau. Vi er enormt stolte af at være den første - og stadig en af de største udbydere af Lean og Six Sigma uddannelser i Danmark. Vi stiller store krav til os selv og undervisningen, og derfor kommer vores kursister ud med et højt fagligt udbytte. Lean Akademiets certificering er et kvalitetsstempel, der illustrerer, at du er i stand til at arbejde med dine nye værktøjer i praksis, og på en sikker og forsvarlig måde.

CSSC certificering

På din Six Sigma uddannelse bliver du CSSC certificeret. Vi er enormt stolte af at være den eneste udbyder i Danmark, der tilbyder denne internationale certificering, som bruges som kvalitetskrav af de største organisationer i verden. The Council for Six Sigma Certification's (CSSC) akkrediteringsprogram sikrer, at træningsorganisationens Six Sigma programmer lever op til internationale retningslinjer og sikrer, at de indeholder de fundamentale Six Sigma lærings guidelines og værktøjer. Derudover sikrer CSSC kvaliteten og erfaringsgrundlaget hos underviserne, samt validerer mængden af undervisningsdage og tid med den enkelte kursist.

CSSC - logo

Undervisere

  På vores uddannelser vil du møde passionerede undervisere, der alle brænder for at undervise dig og gøre dig til ekspert i Lean. Du kan være sikker på, at den teoretiske viden, erfaringsniveauet og humøret er højt – og at du bliver præsenteret for en masse konkrete eksempler i undervisningen. Læs mere om de enkelte undervisere her.

Morten Friis Jacobsen

Morten er Administrerende Partner og er uddannet ingeniør ved DTU. Morten har en baggrund som iværksætter og er hovedkraften bag Lean Akademiets vækst og udvikling. Han har været ansvarlig for Toyota Kata transformationer i nogle af Danmarks største virksomheder, og er en fremragende underviser samt en af vores mest erfarne coaches.

Ann Møller Svendsen

Ann er vores stifter af Lean Akademiet – helt tilbage i 2006. Ann har en baggrund som Administrerende Direktør inden for automobilbranchen, og bringer sin ledelseserfaring og Lean erfaring ind i undervisningen.

Kion Schmeltzer

Kion har mere end 25 års undervisningserfaring med Lean Six Sigma. Kion er naturligvis Six Sigma Master Black Belt og har opnået sin solide erfaring gennem en lang karriere i blandt andet General Electric. Kion er i øvrigt akkrediteret og certificeret som IASSC-træningssamarbejdspartner. Kion gør Six Sigma, statistik og matematik sjovt og forståeligt, og du vil ikke kede dig i hans selskab.

Allan B. Rix

Allan har mange års erfaring som leder i større produktionsvirksomheder, hvor han blandt andet har stået i spidsen for den totale implementering af Lean. Her får du en enorm faglig ballast og praktisk erfaring, som Allan deler ud af i sin undervisning. Allan er i øvrigt en af vores specialister inden for TWI.

Kurt Hansen

Kurt er Master i Lean og bachelor i læreprocesser, og har arbejdet med Lean i en menneskealder. Her får du en underviser, som i den grad interesserer sig for det enkelte individ. Kurt elsker at undervise på gulvet. Han har et utal af sjove øvelser, som deles flittigt med deltagerne. Kurt har i øvrigt igennem mange år udviklet Lean spil.

Henrik Schalech

Henrik har stor erfaring med at skabe Lean kultur, udvikling af ledere og medarbejdere og implementering af forbedringskultur i alle brancher. Henrik har i mange år arbejdet som underviser og chefkonsulent og har også drevet egen coach-virksomhed. Henriks anerkendende tilgang til læring giver dig som kursist et stort udbytte.

Amalie Khiljee

Amalie er ved at afslutte sin kandidatgrad i Business Administration & Supply Chain Management. Hun har stor interesse for systemtænkning og gøre komplekst materiale enkelt og forståeligt. Amalie kommer med en baggrund i medicinalbranchen, hvor hun har arbejdet med at skabe en Lean kultur hos Novo Nordisk. Hun har stor praktisk erfaring med både Lean, Kata og Hoshin Kanri.

Moduloverbygning

Har du allerede en uddannelse inden for Lean og/eller Six Sigma og ønsker du at fortsætte din uddannelsesrejse, blive dygtigere og få flere værktøjer og metoder at arbejde med? Så kan en af vores moduloverbygninger være en mulighed for dig. Opgrader dine kompetencer til det næste niveau ved at vælge et eller flere moduler, og herved bygge ovenpå din nuværende uddannelse.

Lean Green Belt modul

Lean Green Belt modulet sætter fokus på dig som projektleder. Du trænes i Lean som metode igennem opbygningen af dit eget projekt, og får viden om forandringsledelse og ledelsesværktøjer, som er afgørende for en succesfuld gennemførelse af organisatoriske forandringer. 

Lean Black Belt modul

Lean Black Belt modulet   fokuserer på Lean ledelse og kultur. Du får både værktøjer og metoder til at skabe momentum og ejerskab i forbedringsarbejdet. Efter endt modul vil du være i stand til succesfuldt at lede en Lean implementering og udrulle Lean til store dele af organisationen.

Lean Master Black Belt modul

  Master Black Belt modulet er en top-uddannelse, som gør dig i stand til at træne og facilitere Lean arbejdet i din organisation, således at I udvikler værktøjer, som er tilpasset lige præcis jeres normer og udfordringer. Du arbejder med adfærdsdesign og god formidling, så du bedst muligt kan understøtte din organisation på hele rejsen.

Six Sigma Green Belt modul

Six Sigma Green Belt modulet er ikke bare en projektuddannelse, men også en lederuddannelse. Du arbejder med effektivisering, større kundetilfredshed og forbedret medarbejdertrivsel - alt dette og statistiske værktøjer som:   Six Sigma Statistik, Hypotesetest, Regression, Statistisk proceskontrol og Kontrolplaner.

Six Sigma Black Belt modul

Six Sigma Black Belt modulet skaber specialister, som evner at arbejde med spild og variationskontrol, men har en unik kompetence, som gør vedkommende til dén, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos. Du bliver i stand til   lave en fuld Six Sigma udrulning, arbejde struktureret på tværs af organisationen, samt understøtte projektet med data.

5/5

100%
5-STJERNEDE
ANMELDELSER

Google reviews - logo

Generelt

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig et kursus eller en uddannelse vil du via vores hjemmeside straks bekræftes i din tilmelding, og du vil inden for to arbejdsdage modtage en kvittering pr. mail.
I din kvitteringsmail fremgår diverse praktiske informationer omkring dit kursus, herunder lokation, underviser og kursuskoordinator.

Inden dit kursus eller uddannelsesforløb starter vil du desuden modtage en informationsmail med adgang til vores online kursusplatform, hvor du har tilgang til undervisningsmateriale. I denne mail vil det ligeledes fremgå, hvis der er nogle forberedelser forud for kurset. 

Betaling og fakturering

Betalingen foregår via faktura efter tilmelding. Du vil efter din tilmelding modtage en faktura på den fakturerings e-mail, som du valgte via tilmeldingsformularen eller via EAN nummer, hvis du har valgt dette. Har du anført et PO-nummer i din tilmelding anføres dette selvfølgelig på fakturaen.

Har du yderligere spørgsmål til faktureringsprocessen eller din faktura, er du velkommen til at kontakte os på info@leanakademiet.dk

Rabat

Skal du have en kollega med på kursus eller ønsker du at sende flere medarbejdere afsted på uddannelse? Så har du mulig for at få rabat ved flere tilmeldinger.

To tilmeldinger til det samme kursus udløser en rabat på 10%. Tre eller flere tilmeldinger til det samme kurser udløser en rabat på 15%. 

Hvis I er en større gruppe på syv kursister eller derover, kan et internt kursus være en ideel mulighed for jer. Tag fat i os, hvis dette kunne være noget for jer.

Afbestilling og aflysning

  Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften.

Afbestilling af kursus eller uddannelse skal altid ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95% af beløbet. Afbestilles der herefter er der ingen refusion.

Forplejning

Inkluderet i dit kursus eller din uddannelse er fuld forplejning. Ligesom alt andet har vi tænkt på dig, og vi ved, hvor vigtigt en god forplejning er for at skabe de rette rammer for en god kursusdag.

  Så glem madpakken for en dag: Vi sørger for en god morgenmad, lækker frokost og snacks samt eftermiddagskaffe og -kage, så du kan holde energien oppe og hovedet frisk.

 

Transport og parkering

Alle vores kursuslokationer sikrer gode muligheder for parkering - enten lige ude foran kursusstedet eller i nærheden. Der er ligeledes gode muligheder for at komme frem med offentlig transport med enten tog, S-tog eller bus.

For flere detaljer se afsnittene: Faciliteter og lokation, hvor du også finder en direkte link til Google Maps' rutevejledning. 

Overnatning

  Overnatning arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ, men vi tilbyder naturligvis at indregne overnatningen i kursusprisen.

Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget.

Mødetider

Når du er på uddannelse hos Lean Akademiet varer dine kursusdage fra kl. 09.00-16.00.
I løbet af dagen vil der være flere mindre pauser, hvor du har mulighed for at trække lidt luft eller slappe af samt en længere frokostpause.

Den inkluderende morgenmad vil være tilgængelig fra kl. 08.30, så du kan nå at få lidt at spise inden kurset starter.

Ofte stillede spørgsmål

Hjemmearbejde

Der er som udgangspunkt ingen forberedelse inden uddannelsesstart, hvis du har valgt en fuld uddannelse, da vi starter fra scratch. Har du valgt en Yellow Belt uddannelse skal du ikke forvente hjemmearbejde. Har du derimod valgt en længere bælteuddannelse skal du forvente en smule hjemmearbejde imellem de enkelte undervisningsdage, hvor du arbejder med dit eget projekt. Dette gælder både vores Lean og Six Sigma uddannelser. Du skal eksempelvis indhente data i form af procestider, kundeforventninger eller info fra kolleger. Hjemmearbejdet danner grundlag for din eksamensopgave og vil dermed også indgå i den samlede bedømmelse af din præsentation.

På vores Six Sigma uddannelser vil der desuden være undervisningsmateriale, der skal læses og øvelser mellem undervisningsdagene. Dette giver dig træning i at bruge SigmaXL, og en større teoretisk ballast. 

Du vil modtage mere information om hjemmearbejde under selve uddannelsen samt i en informationsmail forud for opstarten. 

Skal jeg bruge computer under kurset?

På vores Lean uddannelser og specialiseringskurser arbejder vi hands-on med forskellige praktiske øvelser og/eller cases og projekter på brown-paper. Derfor behøver du ikke at medbringe en computer. Nogle af vores kursister vælger dog at bruge deres computer i forbindelse med deres eget projektarbejde. Det kan være i forbindelse med dataindsamling eller digital kortlægning.

Deltager du derimod på en Six Sigma uddannelse skal du bruge din computer og statistisk software under kurset. Du vil modtage mere information om software forud for uddannelsen, og ellers kan du finde mere information om dette på de enkle Six Sigma uddannelsessider. 

Skal jeg have et projekt inden opstart?

Hvis du har valgt en Lean og/eller Six Sigma Green Belt, Black Belt eller Master Black Belt uddannelse vil du skulle arbejde med dit eget projekt undervejs i uddannelsen. Det bliver også dette projekt, som kommer til at danne grundlag for din eksamen. 

Det er ikke et krav, at du har et projekt klar på din første uddannelsesdag, men det vil være en fordel for dig, hvis du har gjort dig nogle overvejelser om, hvad du ønsker at arbejde med. Det kan være et område, hvor der sker mange kvalitetsfejl, returløb og omarbejde eller mange afbrydelser og ansvarsskifte. Det kan være et produktionsområde, hvor flowet og gennemløbstiden kan forbedres etc. Er du i tvivl om det er muligt at arbejde med det emne i dit projekt, så står dine undervisere klar til at guide og sparre med dig. Vi sikrer, at du får et godt projekt - som kan give målbare resultater. 

Kan vi være to om det samme projekt?

Er I flere tilmeldt fra samme virksomhed på den samme uddannelse kan I godt være to-tre stykker om det samme projekt. Det betyder, at I sagtens kan arbejde sammen om projektet, indhente data og analysere m.m. i fællesskab, men jeres afsluttende eksamen vil som udgangspunkt være individuel.

Anbefalet litteratur

Du skal ikke læse noget, inden du starter din uddannelse. Kan du alligevel ikke styre din nysgerrighed og har lyst til at læse en bog om emnet, så er her vores anbefaling.

Den bog, som vi mener beskriver Lean filosofien bedst er: Dette er Lean af Niklas Modig & Pär Åhlström. Bogen er let læselig og beskriver rigtigt godt, hvad Lean går ud på og er særlig stærk på paradokset imellem ressourceeffektivitet og floweffektivitet.

Husk at du under uddannelsen får din helt personlige Lean bog.

LA Library Få faglig viden og lad dig inspirere

Lean Library er vores online bibliotek, hvor du kan finde en masse fagligt og spændende indhold inden for både Lean og Six Sigma. Biblioteket rummer både relevante artikler, cases fra virkelighedens organisationer og spændende podcasts. Du finder bl.a. emner som TWI, forandringsledelse, FMEA, Toyota Kata m.m. - eller du kan lytte til vores podcast med Ann Møller Svendsen og Morten Münster som værter. Du kan også finde en oversigt over vores kursusbeskrivelser i biblioteket. Biblioteket har altid åbent - så kig forbi, hvis du trænger til inspiration eller til at lære noget nyt.

Scroll to Top