SIX SIGMA
BLACK BELT
KØBENHAVN & VEJLE

L3
18.000 DKK
5 DAGE

Vil du fortsætte din Six Sigma rejse? Tilmeld dig her – vi uddanner dig og træner dig til at blive specialist i Six Sigma.

Hent modulbeskrivelse

knude-SSBB

SIX SIGMA BLACK BELT (Modul)

Er du allerede Six Sigma Green Belt? På dette modul videreuddanner du dig med Six Sigma Black Belt.

Fordele – det får du ingen andre steder

Du skal på et Six Sigma kursus. Hvilken udbyder skal du vælge? Vi synes, du skal tilmelde dig hos os. Vi sikrer, at du bliver uddannet til den højeste Six Sigma standard, og vi sørger for at gøre undervisningen sjov, spændende og relevant for lige netop dig og din virksomhed eller organisation. Velkommen til Lean Akademiet vi glæder os til at se dig og introducere dig til en ny verden med enklere processer, gladere medarbejdere og et mere meningsfyldt arbejdsliv. 

Bliv uddannet af de mest erfarne

På vores uddannelser bliver du uddannet og trænet af vores dygtige undervisere, som, udover at undervise, arbejder ude i felten med Lean implementeringer. Vi har fingeren på pulsen og gode historier fra det virkelige liv.

Hos os får du gratis software

På vores Six Sigma uddannelser giver vi dig adgang og log in til Six Sigma softwaren. Derudover giver vi dig templates og datafiler, så vi kan få afprøvet teorien og analyseret en masse data. 

Uddannelsen er certificeret

Vi har det bedste ry i branchen. Ingen andre steder får du et så højt fagligt niveau. På vores længerevarende uddannelser bliver du certificeret, enten efter CSSC-certificering eller Lean Akademiets egen eftertragtede certificering.
knude-SSBB

INDHOLD Bliv den kompetente Six Sigma processpecialist, der arbejder på tværs af organisationen

Lean Akademiets Six Sigma Black Belt modul uddannelse er en international anerkendt uddannelse. Vi fortsætter arbejdet fra dit Six Sigma Green Belt og fortsætter med yderligere to dage med Six Sigma. På Six Sigma Black Belt bliver du specialisten, der kan stå for en fuld Six Sigma udrulning, arbejde struktureret på tværs af organisationen, samt understøtte projektet med data. 

Forbedringsarbejde på tværs af organisationen
På Six Sigma Black Belt modul uddannelsen uddanner vi specialister, som evner at arbejde med variationskontrol, og som har en unik kompetence, som gør vedkommende til dén, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos. Specialisten evner at kommunikere på tværs af organisationen på alle niveauer og sikrer den rette anvendelse af værktøjer og driver dermed Six Sigma kulturen fremad.

Få nye værktøjer i din værktøjskasse
Deltageren har allerede en dybdegående forståelse af DMAIC, så nu introduceres Black Belt værktøjerne for den tunge projektleder. Uddannelsen skaber specialisten inden for Six Sigma, som evner at arbejde med variationskontrol, men særligt evner at være den person, andre kan søge teoretisk råd og vejledning hos.

Uddannelsen sikrer en specialiseret forståelse af data, samt introducerer værktøjerne QFD og DOE til specialistens værktøjskasse. Kurset færdiggør den fulde forståelse af DMAIC og indeholder en dybere teoretisk forståelse af metoden, men suppleres samtidig med en praktisk forståelse via dokumentationen af eget projekt. 

Kurset er meget praktisk orienteret, og vi giver dig ikke kun koncepter, men derimod konkrete værktøjer og øvelser, der er lige til at tage med hjem og bruge. 

Er denne uddannelse noget for dig?
Six Sigma Black Belt modul uddannelsen er målrettet dig, der ønsker kompetencer til at gennemføre en Six Sigma udrulning til flere områder i organisationen og sikre en sammenhængskraft i Six Sigma arbejdet. Den typiske kursist, som deltager på denne uddannelse, brænder for data og driver større optimeringsprojekter, oftest på tværs af funktioner og/eller lande. Kursisten ønsker at være specialist inden for Six Sigma.

Vi bringer dig op på et højere strategisk niveau. Du får en forståelse for, hvordan din specialiserede viden kan bringes i spil i virksomhedens Strategy Deployment. Dernæst bygger vi Kata-forståelsen på. Netop Six Sigma kan berige din organisations evne til at bruge et bedre datagrundlag til opbygning af forbedringsarbejdet.

Uddannelsens indhold:
Six Sigma Black Belt modulet er fyldt med spændende indhold, der klæder dig godt på til at arbejde videre med Six Sigma. Uddannelsen afsluttes med en eksamen, som fastsættes under forløbet.

Hvad er en Lean Virksomhed
John Shooks Lean Transformationsmodel
Målnedbrydning / Hoshin Kanri
Strategiske fokusområder
Catchball
Effektmål vs. indsatsmål
Målsætte strategien
X-matrix
Målhierarki

Hvorfor går Lean arbejdet typisk i stå?
Toyota Kata
Kulturskabelse
Systematiske forbedringer
Lederen som Coach

Toyota Kata og Policy Deployment
Case arbejde fra adm./service
Tavlestruktur fra strategisk til operationelt niveau
Lederen som coach og 2nd coach

QFD
One Way ANOVA
Chi-Squared (contingency tables)
Data transformation

Logistic Regression
DOE (Design Of Experiments)

Six Sigma Black Belt afsluttes med en eksamen i form af et mundtligt projektforsvar. Eksamensdatoen aftales nærmere under uddannelsesforløbet. Under eksamen skal kursisten enten digitalt eller fysisk præsentere sit projekt. Der er afsat 45 minutter til projektgennemgang, og der tildeles karakter efter 7-trins-skalaen.

Fagområder

QFD – hvordan sikres dialogen på tværs af organisationen med fokus på kundens forventninger.
Statistisk forståelse – dybdegående forståelse af statistik uden brug af statistisk software.
DOE – evnen til at opstille, køre og analysere et struktureret eksperiment med multible faktorer.

Forudsætninger

På dette Six Sigma Black Belt modul bygger vi videre på dine kompetencer fra Six Sigma Green Belt.

Udbytte

Efter gennemførelsen af denne uddannelse vil kursisten evne at udrulle Six Sigma til flere områder i organisationen, og sikre en sammenhængskraft i Six Sigma arbejdet.
Kursisten vil efter kurset have en dybere forståelse af tværgående procesarbejde samt have gennemgået hypotesetest i dybden for at sikre den maksimale forståelse af den bagvedlæggende matematik.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

PRAKTISK INFO Vi gør os umage for, at du skal have en god oplevelse

En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse.
Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Derfor har vi fundet nogle dejlige lokationer at afholde vores kurser på og husk: Vi sørger for lækker forplejning gennem hele kursusdagen, samt gode kursusmaterialer, så du kan få det bedste udbytte.

Undervisere

Underviseren er: Kion Schmeltzer

Tid & sted

Alle dage er undervisningen kl 9:00 – 16:00 med indlagte pauser.

København: Lean Akademiets Auditorium
Vejle: Hotel Scandic

Forudsætninger

På dette Six Sigma Black Belt modul bygger vi videre på dine kompetencer fra Six Sigma Green Belt.

Software

Lean Akademiet tildeler dig fuld licens til SigmaXL, som vil være det primære værktøj på denne uddannelse. Medbring din egen bærbare computer med SigmaXL installeret i fuld version. Software-licens, information og vejledninger tilsendes i opstartsinformationen.

Pris

Pris for dette kursus er 18.000 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe og -kage,  samt undervisningsmateriale, notesbog, mulepose m.m.

Materialer

Lean Akademiet gør en dyd ud af at undervise levende og med mange grafiske elementer. Du får din egen undervisningspakke med notesbog, pen, mulepose og printet undervisningsmateriale (på engelsk).

Forplejning

Glem madpakken for en dag: Vi sørger for en god morgenmad, lækker frokost og snacks samt eftermiddagskaffe og -kage, så du kan holde energien oppe og hovedet frisk.

Hjemmearbejde

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Eksamen

Denne uddannelse afsluttes med en skriftlig projektrapport. Der tildeles karakter efter 7-trins-skalaen. Består du eksamen, bliver du Certificeret Six Sigma Black Belt.

Certificering

Denne uddannelse er certificeret med Lean Akademiets Certificering, som er internationalt anerkendt og efterspurgt. Lean Akademiets certificering sikrer, at du kan arbejde med dine nye værktøjer på en sikker og forsvarlig måde. Derudover er uddannelsen CSSC certificeret gennem The Council for Six Sigma Certification, hvis du også er uddannet i Lean. Efter bestået uddannelse vil du være Certificeret Six Sigma Black Belt.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

CERTIFICERING Lean Six Sigma undervisning efter højeste standard

På din Lean Six Sigma uddannelse bliver du CSSC certificeret. Vi er enormt stolte af at være den eneste udbyder i Danmark, der tilbyder denne internationale certificering, som bruges af de største organisationer i verden som kvalitetskrav. The Council for Six Sigma Certification's (CSSC) akkrediteringsprogram sikrer, at træningsorganisationernes Six Sigma programmer lever op til de internationale retningslinjer, samt sikrer, at de indeholder de fundamentale Six Sigma lærings guidelines og værktøjer. Derudover sikrer CSSC kvaliteten og erfaringsgrundlaget hos underviserne, samt validerer mængden af undervisningsdage og tid med den enkelte kursist.

Lean Akademiet er certificeret af The Council for Six Sigma Certification

Council for Six Sigma Certification

CSSC blev etableret i 2005 af den kendte Six Sigma træner Craig Setter. Målet har altid været enkelt – at sætte standarden, som kan hjælpe professionelle træningsorganisationer over hele verden til at undervise effektivt og sikre kvalitative Six Sigma programmer. I dag er CSSC den største akkrediteringsorganisation for amerikanske gymnasier og universiteter samt verdens største akkrediteringsorganisation inden for Six Sigma. Besøg Council for Six Sigma her.

CSSC certificering hos Lean Akademiet
Din Lean Six Sigma uddannelse hos Lean Akademiet er CSSC certificeret. Læs mere om vores CSSC certificering her.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Har du fået det hele med ?

Vi glæder os til at se dig på uddannelse hos os!
Nedenfor har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål.
Er der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så tøv ikke med at kontakte os.

På dette Six Sigma Black Belt modul bygger vi videre på dine kompetencer fra Six Sigma Green Belt.

Der er ingen forberedelse inden uddannelsesstart. Mellem undervisningsdagene må du påregne at skulle læse undervisningsmateriale igennem samt løse små øvelser - og derudover skal du arbejde med eget projekt som forberedelse til eksamen.

Six Sigma Black Belt modul uddannelsen afsluttes med en skriftlig projektrapport afleveret i PDF format. Rapporten skal indeholde indholdsfortegnelse, fuld beskrivelse af projektet og resultat. Det skriftlige projektforsvar skal fremsendes til underviseren, som gennemgår rapporten og derefter tildeler karakter efter 7-trins-skalaen.

Når du har afsluttet en uddannelse eller et kursus hos os, får du et flot indrammet kursusbevis til at dokumentere dine nye Six Sigma kompetencer.

Der er altid gratis parkeringsmuligheder.

Lean Akademiet, Gentofte: Schæffergården ligger 10 minutters gang fra Jægersborg Station. 

Hotel Scandic: Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station.

Overnatning arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget.

Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted.

Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion.

Er  der noget, vi ikke har givet dig svar på? Så kontakt os på info@leanakademiet.dk

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

5/5

100%
5-STJERNEDE
ANMELDELSER

google-logo-620

TILMELDING Six Sigma Black Belt modul

Six Sigma Black Belt modul uddannelsen bygger oven på dit Six Sigma Green Belt. Her gør vi dig til specialist i Six Sigma. Med denne uddannelse bliver du klædt på til at blive en kompetent Six Sigma projektleder til større optimeringsprojekter, og du bliver processpecialisten, der arbejder på tværs af organisationen. Herunder kan du tilmelde dig, og sikre dig din plads på vores eftertragtede uddannelser. 

Hent modulbeskrivelse

 • Gentofte

  Six Sigma Black Belt Modul
 • 24. oktober 2023
  Gentofte
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 24. oktober 2023
  Tirsdag 7. november 2023
  Onsdag 8. november 2023
  Onsdag 22. november 2023
  Torsdag 23. november 2023
  Tirsdag 19. december 2023
 • 10. april 2024
  Gentofte
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Onsdag 10. april 2024
  Mandag 22. april 2024
  Tirsdag 23. april 2024
  Tirsdag 7. maj 2024
  Onsdag 8. maj 2024
 • 5. november 2024
  Gentofte
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 5. november 2024
  Mandag 18. november 2024
  Tirsdag 19. november 2024
  Onsdag 27. november 2024
  Torsdag 28. november 2024
 • Vejle

  Six Sigma Black Belt Modul
 • 1. november 2023
  Vejle
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Onsdag 1. november 2023
  Mandag 13. november 2023
  Tirsdag 14. november 2023
  Mandag 20. november 2023
  Tirsdag 21. november 2023
  Mandag 18. december 2023
 • 2. april 2024
  Vejle
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Tirsdag 2. april 2024
  Onsdag 17. april 2024
  Torsdag 18. april 2024
  Mandag 29. april 2024
  Tirsdag 30. april 2024
 • 31. oktober 2024
  Vejle
  18.000 DKK (ekskl. moms)
  Ledige pladser
  Se mødedage
  Torsdag 31. oktober 2024
  Onsdag 13. november 2024
  Torsdag 14. november 2024
  Mandag 25. november 2024
  Tirsdag 26. november 2024

Spørgsmål?
Er der noget, vi mangler at give dig svar på? Ring til os på +45 70277909 eller send os en mail på info@leanakademiet.dk