Toyota Kata Kursus – 2 dage

Et kursus, der gør dig i stand til at skabe konkurrencemæssige fordele via forbedringskultur

Er du gået i stå med Lean, og er det svært at generere løbende forbedringer? Så skal du på dette fantastiske, sjove og lærerige kursus. At skabe løbende forbedringer er nemlig ikke nemt – slet ikke i det lange løb. Danmarks mest erfarne Kata-specialist vil på to dage demonstrere, hvad det kræver at få momentum i forbedringsarbejdet – og på sigt at skabe en forbedringskultur. Du bliver inspireret, og du får AHA-oplevelser. Glæd dig!

Du kan læse om Lean Akademiets bæltestruktur i vores uddannelsesoversigt

Toyota Kata er en videnskabelig, systematisk metode til at transformere dine Lean projekter til en Lean kultur. Dette Toyota Kata kursus henvender sig til erfarne folk, der arbejder med Lean i hverdagen, men som ønsker at lære om Toyota Kata og træne i, hvordan de kan anvende metoden i virksomhedens Lean transformation.

Toyota Kata er et modul i Lean Akademiets Lean Specialist uddannelse, men udbydes her som enkeltfag og kan tages uafhængigt af de øvrige moduler. Hvis du tager dette modul som enkeltstående kursus, får du et gult bælte. Læs mere i vores uddannelsesoversigt, hvor vores bæltestruktur er beskrevet.

Målsætning

På vores Toyota Kata kursus vil du lære om Forbedrings Kata og om Coaching Kata. Du vil blive trænet i anvendelsen, og i hvordan du i din organisation kan bruge metoden til at skabe en Lean forbedringskultur, der sikrer, at Lean udviklingen ikke går i stå, men bliver en naturlig del af hverdagen.

Indhold

På dette Toyota Kata kursus vil følgende emner blive behandlet:

 • Hvad er Toyota Kata?
 • Forbedrings Kata – teori og øvelser
 • Vanernes kraft
 • Coaching Kata – teori og øvelser
 • Ledelse i Gemba
 • Policy Deployment
 • Kata i Service og Administration
 • Værdistrømsanalyse og Kata
 • Hvordan kommer du i gang med Toyota Kata?

Forudsætninger

Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse i uddannelsen. Det er dog en væsentlig fordel, at du kender til Lean og Lean begreberne. Disse vil ikke bliver gennemgået på uddannelsen, idet vi forudsætter, at de kendes på forhånd. Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med løbende forbedringer.

Lean Akademiets tilgang til Toyota Kata

Lean Akademiet var det første Lean konsulent-/uddannelseshus, der indførte Toyota Kata i større danske virksomheder. Det har givet os en massiv erfaring – og det har også betydet, at vi har udviklet og forbedret metoden igennem vores egen læring. Det er derfor ikke blot teori, du undervises i, men vi inddrager al den erfaring, som vi har fået igennem mange års arbejde med metoden.

Artikel om Toyota Kata

Kommende kurser:

 • Glostrup 7. April 2021 - 2 dage
  Pris: 6.900,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Ons 07/04-2021, Tor 08/04-2021
 • Vejle 21. April 2021 - 2 dage
  Pris: 6.900,- (eskl. moms)
  Se mødedage
  Ons 21/04-2021, Tor 22/04-2021

Hvorfor skal du vælge Lean Akademiet?

Svaret får du nok bedst ved at spørge vores tidligere kursister. Vi giver gerne kontaktoplysninger, så du kan tage referencer. Men derudover er du sikker på at blive undervist af undervisere, der arbejder med Lean implementeringer i det virkelige liv. Vi bringer vores praktiske erfaring ind i undervisningslokalet. Men ring gerne til os og få en snak, jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde dit valg.

Praktisk information om kurset


Undervisere
Kursets underviser er Morten Friis Jacobsen

Pris
Prisen for dette kursus er 6.900 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe og -kage samt værktøjssamling

Pris for virksomhedskursus
Ønsker I at afholde kurset som et internt virksomhedskursus (min. seks deltagere), så kontakt os for mere info

Næste kursus
Se vores kursuskalender her

Kursussteder
København:  Glostrup Park Hotel
Vejle:  Hotel Scandic

Kursusrelateret litteratur
‘Toyota Kata’ af Mike Rother
‘The power of habits’ af Charles Duhigg

Afbestilling
Skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil tre uger før kursusstart refunderes 95 procent. Herefter er der ingen refusion

Rabat
Ved tilmelding af to personer eller flere fra samme firma ydes ti procent rabat


Kursusoverbygning
Du kan overbygge dette kursus med Lean Akademiets øvrige moduler helt frem til Lean Specialist uddannelsen og blive Certificeret Lean Specialist. Samtidig kan du kombinere dette modul med andre af Lean Akademiets moduler og få det sorte bælte. Se vores niveau- og bæltestruktur i uddannelsesoversigten

Tider
Begge dage er undervisningen  kl. 9:00 – 16:00  med indlagte pauser

Parkering
Der er altid parkeringsmuligheder ved hotellet uden parkeringstakst

Offentlig transport
Glostrup Park Hotel: Hotellet ligger 1000 meter fra Glostrup Station. Bus 9A kører lige til hotellet på fem minutter
Hotel Scandic: Hotellet ligger 1000 meter fra Vejle Station

Overnatning
Arrangeres som udgangspunkt på eget initiativ. Vi indregner naturligvis gerne overnatningen i kursusprisen. Kontakt os, hvis vi kan hjælpe med noget

Fakturering
Umiddelbart efter kursustilmeldingen faktureres kursusafgiften. Ved aflysning på grund af for få deltagere, sygdom eller lignende krediteres og refunderes hele kursusafgiften

Forbehold
Der tages forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted

Kursisterne siger:

 • Leanakademiet har mennesket med i undervisningen og i leanløsningerne. Fantastisk inspirerende undervisning. Prøv det!

  Jørn Stjernholm
 • Balancen mellem en stor teoretisk viden hos underviser, sammenholdt med mindst lige så stor praktisk erfaring skinner tydeligt igennem, hvilket for mig skaber stor læringsevne og en indre ro gennem uddannelses-forløbet.
  Lysten og evnen til at dele den viden og erfaring med andre, er en sjælden berigende kilde at komme i nærheden af.
  Selv om jeg mødte op med lidt grundviden, fik jeg sat virkeligt meget på plads, og tillært teknikker som giver mening og skaber værdi. Jeg er bare så glad for det jeg har lært.
  Særligt metoden hvorpå en værdistrømsanalyse skabes med tilhørende faktabox gav mig en øjenåbner. Det vil fremover være en del af min værktøjskasse. Tak for det LEAN Akademiet.
  Jeg er særdeles tilfreds med forløbet, og anbefaler det højt til andre, som er interesseret i LEAN, og ikke mindst hvordan det ledelsesmæssigt og pragmatisk omsættes til værdier for kunderne.

  Brian Hjorth
 • En rigtig god uddannelse med sammenhæng mellem teori og praktiske øvelser. Instruktørerne var meget kompetente og gode til at formidle budskabet. Man kunne virkelig mærke, at de brændte for emnet, hvilket var noget at det mest motiverende.

  Tina C. Larsen
  Fibertex Nonwovens A/S
 • Jeg har nu deltaget i 2 kurser hos LeanAkademiet, og det bliver helt sikkert ikke det sidste.
  Undervisernes evne til at formidle emnerne i et forståelig sprog, og brugen af grafisk facilitering og praksisnære eksempler og øvelser, gør, at jeg ikke bare går fra kurserne med en teoretisk viden, men også en praktisk erfaring. LeanAkademiet får den varmeste anbefaling herfra!

  Søren Fur Fischer
 • En kanon god og rigtig relevant uddannelse, hvor det er var rigtig godt, at der IKKE blev brugt PowerPoints. Underviseren, Morten Jacobsen, var ekstremt dygtig og meget kompetent – både i forhold til teoretisk viden og cases fra den virkelige verden.

  Carsten Johansen
  VELUX Accessories
 • Et godt kursus, som har motiveret mig meget til at arbejde videre med Lean. Undervisningen var levende med god dialog og mulighed for at stille spørgsmål. Underviserne var grundigt inde i emnerne, og det var tydeligt, at de begge har arbejdet med Lean i praksis.

  Christian Bechmann
  Biogen Idec

Hent vores materialer, og bliv klogere på uddannelsens indhold

pdf_leanivirksomheden

Lean i virksomheden e-bog

En e-bog der introducerer dig til de centrale elementer i Lean. Bogen kan bruges som forberedelse eller inspiration.

pdf_leanledelse

Lean ledelse i e-bog

På denne uddannelse snakker vi meget ledelse i praksis. Men hvad er Lean ledelse egentligt?

pdf_maalstyring

Målstyring på den nemme måde

Målstyring er et centralt emne på uddannelsen. Det er et svært emne, men det behøver det faktisk ikke at være!