Kursus - 2 dage

Praktisk Problemløsning

Lær hvordan I kan sikre jeres virksomheds perfomance og skabe kvalitet i forbedringsarbejdet ved hjælp af PPL.

Vores kursusdeltagere giver os 5 af 5 stjerner

Kursus - 2 dage

Praktisk Problemløsning

Lær hvordan I kan sikre jeres virksomheds perfomance og skabe kvalitet i forbedringsarbejdet ved hjælp af PPL.

Lean Akademiet - Praktisk Problemløsning (kursus - 2 dage)

Praktisk Problemløsning 2 Dage | 7.500 DKK

Vil du lære, hvordan Praktisk Problemløsning gennemføres og sikrer din virksomheds performance?

Indhold Oplever du, at løsninger sker ustruktureret og tilfældigt, uden at det bidrager til en positiv udvikling?

Oplever du manglende analyser af afvigelser, så I ikke når ned til den egentlige årsag? Er din virksomhed blevet så god til løsninger, at I kan løse de samme problemer igen og igen?

Praktisk Problemløsning er et værktøj, der hjælper dig med at løse komplekse problemer
Værktøjet er kendt som PPL (Praktisk Problemløsning) eller SPS (Systematic Problem Solving). På dette kursus tager vi udgangspunkt i et A3 format, hvor vi guider dig igennem alle punkterne i en Praktisk Problemløsning. Igennem leg og sjove øvelser prøver du metoden af i praksis. Vi kigger på, hvornår metoden er relevant at anvende og vi diskutere både simplere og mere komplekse værktøjer i samme kategori. 

Vi taler om roller og ansvar i problemløsningsarbejdet og vi introducerer dig til en modenhedsmodel. Den kan være med til at sikre, at I bliver bedre til at arbejde med metoden. Vi træner dig i - både at facilitere en A3 PPL, men også i at coache andre, der har udfærdiget en A3 PPL.

Lean Akademiets tilgang til PPL
PPL behøver ikke at være særlig svært, men det skal trænes og bruges i hverdagen for at blive succesfuld. Vi har indført PPL i praksis hos rigtig mange virksomheder, og vi er ikke tilhænger af én bestemt metode. Vi bruger hele tiden den sunde fornuft og tilpasser systemerne efter virksomhedens størrelse og udfordring.

Er dette kursus noget for dig?
Den typiske kursist på PPL er medarbejdere og ledere, som arbejder med problemløsning i hverdagen. Du har måske et ansvar for at facilitere en A3, du kan være ejer af en A3, eller du skal kunne bidrage til gode løsninger. Du behøves ikke at have et kendskab til Lean for at deltage i dette kursus.

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

Kursusforløb

Vores Praktisk Problemløsningskursus er fyldt med spændende indhold og praktisk træning, der klæder dig godt på til selv at arbejde med PPL i hverdagen - 2 kursusdage

Vores Praktisk Problemløsningskursus er fyldt med spændende indhold og praktisk træning, der klæder dig godt på til selv at arbejde med PPL i hverdagen - 2 kursusdage
Praktisk Problemløsning

Hvad er PPL

A3 PPL som metode

Fra indledende problemopfattelse til data og faktadrevet problemforståelse

Dataforståelse

Mål

Årsagspunkt (Forskellen på Point of
detection og Point of Course

Midlertidig løsning

Fiskebensanalyse

Hypotesetest

5x hvorfor

Korrigerende handling

Opfølgning

Standardisering

Roller i en A3 PPL

At facilitere en A3 PPL – herunder
faciliteringsteknik

Udvælgelse af team

Hvornår er A3 PPL den rette metode

At være i gemba

HOC – vurdering af løsning

Modenhedsmodel

Coaching af A3 PPL

Modenhedsmodellen og auditering af A3-arbejdet

Hvordan kommer vi godt i gang med A3

Praktisk Problem Løsning bevis

Fagområder

A3-værktøj
Problemanalyse
Standardisering

Pris

Pris for dette kursus er 7.500 kroner pr. deltager (ekskl. moms). Beløbet omfatter morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe og -kage, samt undervisningsmateriale, templates, notesbog, mulepose m.m.

Forudsætninger

Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse, og kurset henvender sig til både service- og produktionsvirksomheder. Det er en fordel, hvis du kender til Lean begreberne, eller allerede har erfaring med brugen af standarder.

Udbytte

Efter gennemførelsen af dette kursus vil kursisten kunne gennemføre en PPL, som skal sikre at forbedringsarbejdet udføres i den rigtige kvalitet, med den rigtige struktur, og derved sikre overblik og kvalitet af løsninger som holder henover tid.

Eksamen

Der er ingen eksamen på dette kursus. Vi sørger for at fylde din rygsæk op med gode værktøjer og giver dig en startpakke, så du er klar til at tage fat på forbedringsarbejdet hjemme i din egen organisation. Der er dog en praktisk afslutningsøvelse som med garanti vil skabe forståelse for PPL i dagligdagen.

Udtalelser fra vores kursister

Kursisterne siger, at vores uddannelser er fantastiske og anbefalelsesværdige - samt at udbyttet er relevant og højt!

5/5

100%
5-STJERNEDE
ANMELDELSER

Lean Akademiet - Vores kursusdeltagere giver os 5 af 5 stjerner (Google reviews)

Er du klar til at tilmelde dig? Så kan du gøre det her

Lean Akademiet - LA Alumni Club (Brænd igennem som leder! - event nr. 1)

Praktiske oplysninger Vi gør os umage for, at du skal have en god oplevelse!

En ting er den faglige og teoretiske del, noget andet er de fysiske rammer omkring din uddannelse. Vi tror på, at læring har de bedste forudsætninger, når rammerne er i orden. Derfor gør vi en dyd ud af, at du skal have en god oplevelse, når du er på uddannelse hos os. Vi har samlet alle praktiske informationer herunder.

Kommende datoer

Eksklusiv adgang til LA Alumni Club Med et Green Belt certifikat får du mulighed for at deltage i fagligt inspirerende events

Lean Akademiets Alumni Club er vores lukkede netværksgruppe hvor tidligere kursister med bestået Green Belt eksamen inviteres til at deltage i fagligt inspirerende events. Vi mødes to gange om året.

Samtidig med at vi mødes to gange årligt, så tilbyder vi ligeledes et rum for netværk, inspiration og sparring på vores lukkede LA Alumni Club gruppe på LinkedIn. Her er du velkommen til at dele spændende og relevant indhold.

Moduloverbygning

Har du allerede en Lean eller Six Sigma uddannelse - og ønsker du flere værktøjer og metoder til dit arbejde? Så er det også muligt for dig at tage vores uddannelser som enkelte moduler. 

Lean uddannelser

Er du interesseret i en Lean uddannelse? Vores Lean uddannelser målretter sig dig, der ønsker værktøjer og metoder til at skabe flow (fjerne spild) og arbejde struktureret med løbende forbedringer i din organisation.

Six Sigma uddannelser

Overvejer du en Six Sigma uddannelse? En Six Sigma uddannelse er målrettet dig, der ønsker at tilføje dataforståelse og matematiske værktøjer til dit arbejde. Et fokus inden for Six Sigma er kvalitet.

LA Library Få faglig viden og lad dig inspirere

Lean Library er vores online bibliotek, hvor du kan finde en masse fagligt og spændende indhold inden for både Lean og Six Sigma. Biblioteket rummer både relevante artikler, cases fra virkelighedens organisationer og spændende podcasts. Du finder bl.a. emner som TWI, forandringsledelse, FMEA, Toyota Kata m.m. - eller du kan lytte til vores podcast med Ann Møller Svendsen og Morten Münster som værter. Du kan også finde en oversigt over vores kursusbeskrivelser i biblioteket. Biblioteket har altid åbent - så kig forbi, hvis du trænger til inspiration eller til at lære noget nyt.

Scroll to Top