Whiteboard

Har du også hørt om de fantastiske resultater, som flere og flere virksomheder skaber med Toyota Kata. Du stiller dig nok spørgsmålet, hvad er Toyota Kata. Vi er stolte af at være Danmarks førende specialister i Kata. Vi har allerede skabt markante forbedringer i nogle af Danmarks største virksomheder.

Toyota Kata består af 2 elementer: Forbedrings-kata og coaching-kata. Vi starter med forbedringskata, hvor vi tager udgangspunkt i visionen, som skal nedbrydes til nogle konkrete udfordringer i teamet. Vi taler ikke om udfordringer i form at et problem. Vi taler om udfordring i form at noget, vi gerne vil opnå, på engelsk kalder vi det en challenge. Udfordringen skal være meget ambitiøs. Vi må sågar gerne lave udfordringen så ambitiøs, at vi nærmest ikke tror på, at det kan lade sig gøre. Lige netop denne øvelse gør, at vi bevæger os uden for vores komfortzone.

Forandringsledelse

Nu er vi klar til at beskrive vores nu-situation, for at forstå, hvor vi er i dag. Næste step bliver at sætte delmål og beskrive, hvilke hindringer der er, i forhold til at nå vores mål. Vi eksperimenterer os herefter frem til løsninger i form af PDCA-forløb og det er her coaching-kata kommer ind i billedet.

Coachen er oftest teamlederen, som træner teamet i den adfærd, der er nødvendig for at gennemføre PDCA-cirklen. Der coaches efter hvert forsøg, og coachen stiller de samme 5 spørgsmål hver gang. Teamet har en Kata tavle, og denne tavle opdateres efter hver PDCA. Tavlen danner også grundlag for den coachin, der foregår efter hvert forsøg.

Her kan du læse mere om: Hvad er Toyota Kata  Toyota Kata - vi har lavet en step for step vejledning, så du kan blive klogere på: Hvad er Toyota Kata

Vi skaber resultater sammen med vores kunder

Vi har nogle rigtig gode referencer. Vi er en af de få danske konsulentvirksomheder, som ikke bare har praktisk erfaring men hvor vi rent faktisk har været med til at skabe nogle fantastiske resultater.  Vi vil meget gerne skabe kontakt til nogle af de virksomheder, som vi har hjulpet, så kontakt os for mere info.

Toyota Kata hænger godt sammen med Policy Deployment og TWI. Vi har derfor valgt at lave et uddannelsesforløb bygget op om netop disse 3 elementer. Du starter med at få en forståelse for virksomhedens overordnede strategiske fokus, som målsættes.

Disse mål danner grundlag for dit arbejde med Toyota Kata, hvor det netop er en metode, der bakker op om vriksomhedens overordnede mål nedbrudt på alle niveauer.

For så at fastholde de forbedringer, der skabes, skal der udarbejdes nye standarder. Du får ikke alene besvaret spørsmålet: Hvad er Toyota Kata, du får lov til at prøve metoden af i praksis. TWI hjælper til en systematik omkring både udarbejdelse af standarder, instruktion i standarderne og ikke mindst løbende forbedringer af standarden.

Vi har også skrevet en e-bog om emnet, e-bogen er let læselig og naturligvis gratis.

For overhovedet at få det nødvendige udbytte af Toyota Kata og forstå: Hvad er Toyota Kata, så skal du have en grundlæggende forståelse for Lean og Lean begreberne. Har du et vist modenhedsniveau indenfor Lean, så vil du helt sikkert nå kvantespring ved at arbejde med Kata. Så vi håber, at vi har vækket din nysgerrighed, og måske har du fået lyst til at høre mere, så er vi klar til et uforpligtende møde.

Næste Toyota Kata Kursus